Orahovačka udruga Putokaz organizirala predavanje za roditelje “Odgoj bez vike”

U organizaciji Udruge ”Putokaz” Orahovica u Centru za posjetitelje, održano je iznimno zanimljivo i korisno predavanje pod nazivom ”Odgoj bez vike”. Predavanje je održala savjetnica za roditeljstvo Anita Vadas iz Čakovca prezentirajući roditeljima kako najbolje postupati s djecom u različitim situacijama, a da to bude smiren i jednostavan način.

– Inače sam obična učiteljica razredne nastave već preko 20 godina, a ovim poslom sam počela baviti prije 3,5 godine. Prvotni cilj bio je da ovakve edukaciju i savjetovanja budu jedan na jedan, no budući da je ovo novo zanimanje u Hrvatskoj, počela sam pisati kolumne i članke na tu temu i odlučila predavanja raditi grupno. Kao kritičnu skupinu primijetila sam majke, jer su on te koje rade i još k tome se bave djecom, pa su nekako najugroženije i zbog toga radim i jedan projekt za žene kako bi im podigla samopouzdanje. – započela je Anita Vadas te pojasnila bit ovakvih predavanja koji se zapravo potvrđuje kroz sam naziv ”Odgoj bez vike”.

Anita Vadas

– Tradicionalno smo društvo i zemlja u kojoj se još uvijek cijene batine kao metoda odgoja, što je meni jako žao i zato pokušavam utjecati na to. Zbog toga ljude treba educirati jer čovjek kada je očajan ne zna što bi, a najčešće potegne za onim što je i sam kroz djetinjstvo dobivao, ali to nije opravdanje. Postoji jako puno mogućnosti, 21. je stoljeće, tu je Internet, savjetovanja, edukacije i apeliram na roditelje da se educiraju. Polazim od same sebe, majka sam sada već odraslih dvoje djece i nikada nisam imala potrebu dizati ruku na njih. Važno je znati se snaći u raznim situacijama, no kada me mnogi pitaju što bi trebali napraviti, ja im kažem što bih ja u tom trenutku napravila, ali to ne znači da bi upalilo kod njihovog djeteta, jer svaki roditelj, posebno majka, najbolje poznaje svoje dijete i zna što treba napraviti, a kad ima nekoliko rješenja koje nude ovakve edukacije, puno je lakše – zaključila je Vadas. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content