PORAZ NA OTVARANJU SEZONE Nakon 40 minuta neizvjesne utakmice Viro Virovitica izgubila od križevačkog KTC-a

Nakon samo 14:15 na poluvremenu te minimalnog zaostatka 20:21 u 40. minuti utakmice, ipak uvjerljiv poraz virovitičkih rukometaša na otvaranju sezone 1. HRL Sjever na gostovanju kod KTC-a 33:24.

Križevčani su i ove sezone jedan od favorita za osvajanje naslova prvaka i teško da su virovitički rukometaši mogli dobiti težeg protivnika na otvaranju nove sezone. Ipak, nisu otišli na gostovanje s “bijelom zastavom” već spremni da domaćinu maksimalno otežaju osvajanje prvih bodova. I može se reći da su u tome uspjeli, unatoč krajnjem rezultatu.

Odlično su igrači Damira Vašarevića ušli u utakmicu. Brzo su poveli 3:1 pa zatim 6:4 no tada su propustili realizirati čistu kontru za +3. Križevčani to koriste te prvi puta dolaze u vodstvo 7:6. Predvođeni raspoloženim dvojcem Ezgeta – Tandara domaćini ubrzo vode i sa osjetnih 15:9 što nije obeshrabrilo goste koji serijom 5:0 dolaze do minimalnog zaostatka 14:15, što je bio i rezultat poluvremena.

U drugom dijelu igra gol za gol sve do 40. minute i rezultata 21:20 za igrače KTC-a. Tada Virovitičani nastavljaju sa serijalom promašaja, što domaćim igračima omogućuje ponovno odvajanje na 26:21 sredinom drugoga dijela. Domaćini tada ostaju sa igračem manje što je izgledalo dobrom prilikom za Virovitičane za povratak u utakmicu. Nažalost, umjesto da se približe na minimalan zaostatak dozvoljavaju domaćinu da poveća svoju prednost na 28:21 i praktički već tada odluče pobjednika.

Do kraja igrači KTC-a povećali su svoju prednost na konačnih 33:24 te tako ostvarili uvjerljivu pobjedu koja je zaslužena, iako previsoka u odnosu na tijek utakmice. Na kraju trener Vašarević može biti zadovoljan što je ekipa, ove sezone definitivno slabija u odnosu na prošlu, pružila većim dijelom utakmice odličan otpor kvalitetnijem domaćinu. Ono što je loše i što je u konačnici i dovelo do ovakvog poraza su velika 24 promašena udarca gostujućih rukometaša uključivo i 7-8 čistih kontranapada u odlučujućim trenucima utakmice.

Boljom realizacijom Virovitičani su sigurno mogli u najmanju ruku izboriti puno manji poraz, ako ne i ostati u igri za možda i pokojim bodom.

Najviše pogodaka u ekipi Viro Virovitice postigli su Luka Pandža šest, Ivan Janjić pet te Matko Crljenić i Karlo Vašarević po četiri. Domaćine je predvodio odlični Toni Ezgeta sa 10 te dvojac Tandara i Pehar sa sedam postignutih zgoditaka.

RK Viro Virovitica: Meter, H. Vašarević, K. Vašarević 4, Rešetar, Oršulić, Udžbinac, Pandža 6, Štimac, Moslavac 2, Sabo 1, Crljenić 4, Starčević, Janjić 5, Iv. Gašparović 1, Godeč 1, Smutni.

Sedmerci: KTC 4/4; Viro Virovitica 2/3

Isključenja: KTC 8 minuta; Viro Virovitica 6 minuta.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content