Predstavnici Udruge “Prvi hrvatski redarstvenik” VPŽ prisustvovali svečanom obilježavanju Dana policije

U petak, 27. rujna predsjednik Udruge “Prvi hrvatski redarstvenik” Virovitičko-podravske županije, Ivan Stubičar te tajnik Udruge Jure Buntić, prisustvovali su svečanom obilježavanju Dana policije Republike Hrvatske u Zagrebu.

Program obilježavanja se sastojao od polaganja vijenaca kod Središnjeg križa u Aleji branitelja na Mirogoju, na kojem su položeni vijenci i zapaljene svijeće te je u Policijskoj akademiji služena sveta misa za sve poginule i nestale policajce.

U koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, održana je svečana akademija koja je u svom programu, uz ostalo, sadržavala i službeno predstavljanje hrvatske poštanske marke HP-e s grbom “Prvog hrvatskog redarstvenika”.

-Na ovaj smo čin mi pripadnici ove postrojbe iznimno ponosni i zahvalni realizatoru ove ideje. Ovim je činom odano dužno poštovanje i izražena velika zahvalnost pripadnicima Prvog hrvatskog redarstvenika koju su dali svoj obol u stvaranju Republike Hrvatske i njezinog suvereniteta kao prva oružana postrojba koja je bila predvodnica i svim ostalim elitnim jedinicama HV-a i MUP-a – poručio je predsjednik Udruge Ivan Stubičar.

(Udruga “Prvi hrvatski redarstvenik” VPŽ)

slika PHR

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content