PRVI DAN ŠKOLE U ORAHOVICI U osnovnu školu upisan 41 prvašić, u srednju ukupno 57 učenika

Nakon ”prekratkog” ljeta i odmora, školarci su danas ponovno sjeli usvoje školske klupe, nova radna godina je počela. U orahovačkoj Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić održan je kratak svečani program kojim su dočekani novi učenici, prvašići kojih se ove godine upisalo 41 i smješteni su u dva razreda. Dočekali su ih njihovi stariji kolege koji su im u holu škole napravili špalir kako bi ih ohrabrili za njihov prvi ulazak u školu, a pozdravili su ih i učitelji, ravnateljica Maja Škraba te gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin.

Prvi dan škole

-Posebno se zahvaljujem Državi koja je omogućila kupnju udžbenika svim školarcima, a isto tako Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica osigurali su sav ostali potreban pribor tako da učenici mogu bezbrižno u školu – rekla je ravnateljica Škraba te dodala kako će školu u ovoj školskoj godinu pohađati ukupno 370 učenika. U Srednju školu upisano je 57 učenika i to 13 gimnazijalaca i komercijalista, 18 CNC operatera, 7 kuhara, 6 automehatroničara.

0909skola 1

-Trenutno je u školi ukupno 236 učenika, a brojka bi mogla biti veća jer su upućene i pojedine zamolbe – kaže ravnatelj Zorislav Milković. Srednjoškolci ne dobivaju besplatne udžbenike, ali su ipak dobili značajnu pomoć Grada Orahovice, koji i dalje sufinancira autobusni prijevoz, a novost je da će ove godine učenici dobiti i tenisice, koje će koristiti polazeći satove tjelesne i zdravstvene kulture. U osnovnoj školi samo je dva prvašića manje nego lani, dok je u srednjoj školi zabilježen pad u broju upisanih učenika. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content