Razvojna agencija VTA predstavila rezultate projekta RE-ENTER

Razvojna agencija VTA je predstavila rezultate projekta RE-ENTER (Povratak na tržište kroz samozapošljavanje) 29. kolovoza 2019. godine u Gradskoj vijećnici Grada Virovitice te time obilježila kraj provedbe projekta.

Projekt se provodio od 1.9.2017. godine do 31.8.2019. godine u suradnji sa 5 partnera iz EU: Learning Detours sa Cipra, Stichting Business Development Friesland iz Nizozemske, Eolas iz Španjolske, European Centre for Women and Technology Forening iz Norveške i Foundation iz Grčke, dok je suradnik na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica.

Projekt je vrijedan 230.115 eura te je sufinanciran u stopostotnoj vrijednosti od strane Europske unije kroz program ERASMUS+.

IMG 2910 Medium

Ciljevi projekta RE-ENTER su bili razumjeti motivaciju i vještine koje su najpotrebnije potencijalnim i novim poduzetnicima koji imaju više od 45 godina te pružiti odgovor na identificirane potrebe kroz edukativni program poduzetničkog razvoja, koji će pružiti potporu razvoju poduzetničkih razmišljanja, znanja i vještina te će ga dostaviti na razigran i učinkovit način.

Projektni partneri s Razvojnom agencijom VTA kao nositeljom projekta su izradili sljedeće rezultate:

1. Poduzetničke razvojne prakse za nezaposlene starije osobe u EU koje su identificirale postojeće prakse za poticanje poduzetništva te široki set potrebnih kompetencija za uspjeh poduzetnika.

2. Okvir kompetencija je definirao najvažnije kompetencije za starije osobe koje bi htjele postati poduzetnici kroz anketiranje pripadnika ciljane skupina te dionika u zemljama partnerima.

IMG 2902 Medium

3. Edukacijski program koji se sastoji od 6 modula; motivacija, kreativnost, vizija, planiranje, financije, komunikacija. Svi moduli su strukturirani na isti način te su popraćeni praktičnim primjerima, preporukom knjiga, kvizom te zadacima unutar dnevnika. Za pristup materijalima potrebno je jedino registracija na web stranici projekta. Uz teorijski dio edukacije polaznici mogu kontaktirati mentore iz država partnera putem dijela za forum, međusobno komunicirati te ispunjavati zadatke iz radne knjige a zatim ih poslati RE-ENTER mentoru.

4. Web platforma sadrži edukacijski program, omogućuje suradnju između registriranih osoba te je ujedno i web stranica projekta na kojoj su prezentirani svi rezultati projekta.

5. RE-ENTER upute se sastoje od pet različitih dokumenata; Smjernice za interaktivne radionice, Upute za polaznike, Upute za online mentorstvo i podučavanje, Upute za online suradnju, Savjeti za kreiranje politike.

IMG 2897 Medium

Rezultati su prvenstveno usmjereni na osobe starije od 45 godina koje su zainteresirane za pokretanje vlastitog poduzeća te na subjekte koji djeluju u području obrazovanja odraslih. Svih 5 intelektualnih rezultata je prezentirano na engleskom, hrvatskom, španjolskom, grčkom, nizozemskom i norveškom jeziku te je dostupno svima za preuzimanje na web platformi: www.reenter.eu

Iako je projekt formalno završen, Razvojna agencija VTA će nastaviti s aktivnostima provođenja edukacija, prezentiranja i nadograđivanja rezultata projekta a sve sa ciljem poticanja razvoja poduzetništva.

(Razvojna agencija VTA, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”547639″]

logosbeneficaireserasmusright hr Custom PPs All Custom Re enter logo Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content