Selekcija M-17 Košarkaškog kluba Virka Virovitica razbila Pitomačane s visokih 83:32

Košarkaši KK Virka Virovitica započeli su ovogodišnju sezonu prvom utakmicom u ligi KS-KC-KŽ u uzrastu M-17.

Protivnik je bio KK Pitomača i domaći su okusili slast prve pobjede i prvih bodova. Na žalost, liga košarkaša počinje prerano, odmah početkom školske godine, što svim klubovima stvara probleme s obzirom da se upravo početkom škole okupljaju sve selekcije i kreću s treninzima.

To se odrazilo i na prvoj utakmici starijih kadeta M-17 koju su virovitički mladići na kraju ipak dovršili na najbolji mogući način i pokazali tko je gazda na domaćem parketu. Početak utakmice je bio izuzetno nervozan, neefikasan i “smušen” što je rezultat 11:9 i pokazivao. Prva četvrtina otišla je na stranu domaćina. Nakon početne nervoze i ostalih slabosti svi igrači polako osjete loptu i igru te iz četvrtine u četvrtinu sve lakše dišu i polako “trpaju” koš za košem, što pokazuje omjer zabijenih koševa po četvrtinama, od početnih 11, pa 20, 21 i 33 u zadnjoj četvrtini. Konačni rezultat 83:32 za domaćina.

Najveća vrijednost Kluba i generacija koje dolaze je ta, što se u ovom uzrastu natječe s igračima od 2003. do 2006. godišta, koji su po dvije do tri godine mlađi od godišta u kojem se natječu.

Četverac koji je koševima donio nešto veći teret i odlučio pobjednika su Ivan Mucak, Nikola Ferenčević, Roko Ključec i Damjan Pažin.

KK Virka Virovitica: Vjeko Koledić, Ivan Žubrinić, Luka Žubrinić 6, Nikola Ferenčević 20, Roko Ključec 20, Ivan Mucak 15, Damjan Pažin 10, Jakov Slavić, Petar Fujs 2, Enio Češek 7, David Bunjevac, Edi Albreht 2, Hrvoje Matanić 1 i Antonio Špoljarić. Trener: Branko Ferenčević.

KK Virka Virovitica – KK Pitomača 83:32

U sljedećem kolu virovitički kadeti putuju u goste KK Mladosti iz Đurđevca.

(www.icv.hr, KK Virka Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content