Virovitičke košarkašice Z-13 pobijedile Koprivnicu i zasjele na vrh prvenstvene ljestvice

Nakon što su se pretkadetkinje iznenađujuće lagano obračunale s Koprivničankama, na teren su izašle i košarkašice do 13 godina starosti. Nakon teškog poraza u selekciji Z-15, domaćini su u Z-13 željeli pobjedom nad Virovitičankama oprati “gorak okus s usana”, koji im je donio težak poraz.

Utakmica je započela s velikim brojem promašaja s obje strane te nakon gotovo tri minute semafor nije zabilježio niti jedan koš. Lopta naprosto nije htjela kroz obruč. Tada je lopta došla do Hane Deskar, koja je uspjela pogoditi i dovesti Virovitičanke u vodstvo. To je unijelo više samopouzdanja i na kraju četvrtine semafor je pokazivao pomalo nestvarnih 11:0.

Kada se mislilo da su Virovitičanke namjestile svoje nišanske sprave druga četvrtina gotovo je sve vratila na početak. Gotovo 20-ak promašenih čistih zicera sredinom druge četvrtine razliku je smanjilo na opasnih minus šest, no više od toga borbene Koprivničanke nisu mogle. Virovitičanke su suvereno utakmicu držale pod kontrolom te su priliku za dokazivanje dobile sve igračice. Konačan rezultat 35:22.

IMG fa4e754cc26f10f40b644712f59783e1 V Custom

Najbolji strijelac kod Virovitičanki bila je Hana Deskar s 13 postignutih koševa. Odličnu utakmicu odigrala je i Marta Leda Kalaš koja je uz četiri postignuta koša podijelila i pregršt asistencija te upisala nekoliko skokova. Dora Lakota Kovač postigla je također četiri koša, Nika Gverić postigla je tri koša, a u strijelce su se upisale i Nika Pavelić, Alisa Lovreković, Gabrijela Pavlović i Korina Bosnić, dok je nekoliko skokova i asistencija upisala Martina Sabo, a asistencije su upisale i Margareta Cenger i Monika Sabolić Požežanac.

Sve u svemu, za otvaranje sezone važna pobjeda Virovitičanki koja je znatno podigla i ambicije u Prvenstvu regije Sjever iz kojeg ove sezone čak dvije ekipe idu na državnu poluzavršnicu. Da li za tu priču ima osnove vidjet će se već u nedjelju, 22. rujna kada u Viroviticu dolazi Radost iz Čakovca.

-Bit će to utakmica koja Virovitičankama može donijeti jako puno, odnosno pobjedu koja bi odškrinula vrata prema drugom mjestu, za što se mislilo da je samo san. Zato roditelji, bake, djedovi i ostali navijači dođite u nedjelju podržati svoje heroine – poručili su iz ŽKK Virovitica.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content