DANI OPĆINE LUKAČ U prepunom Društvenom domu u Gornjem Bazju održana svečana sjednica Općinskog vijeća

U Društvenom domu u Gornjem Bazju, povodom Dana općine Lukač i njezinog zaštitnika svetog Luke, danas (utorak) je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečanu sjednicu nakon intoniranja himne Republike Hrvatske i minute šutnje za sve poginule branitelje, otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Živković, pozdravivši sve nazočne i zaželjevši im dobrodošlicu.

MG 9046

Svečanoj sjednici nazočili su saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima, Marijom Klementom, Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, predstojnica Ureda državne uprave VPŽ Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, načelnik općine Sopje Berislav Androš, predsjednik HGK-ŽK Virovitica Zlatko Pleša, predstavnici PU virovitičko-podravske, predstavnici mađarskog Potonya, župnik Župe sv. Luke u Lukaču vlč. Mario Mesić te direktori, ravnatelji, pročelnici, vijećnici, gospodarstvenici i mnogi drugi.

MG 9022

Načelnik općine Lukač Đuro Bukvić pozdravio je sve nazočne.

-Prije svega, želim vam dobrodošlicu na današnju svečanu sjednicu i ovim putem čestitam svim mještanima općine Lukač nadolazeći blagdan svetog Luke, zaštitnika Župe Lukačke i općine Lukač – započeo je Đ. Bukvić.

U nastavku, načelnik Bukvić upoznao je nazočne s izvješćem o radu u protekloj godini, ali i planovima za naredno razdoblje.

-Krenut ćemo s naseljem Brezik, u kojem je obavljeno kompletno renoviranje i opremanje Mjesnog doma u vrijednosti 500.000 kuna. U naselju Lukač, u tijeku je rekonstrukcija nogostupa, koja će biti završena u sljedećih mjesec dana. Vrijednost te investicije iznosi 1.000.000 kuna. Ovih dana, nakon raspisane javne nabave započet će i rekonstrukcija zgrade Općine Lukač, a niknut će i novi sportski objekti i sadržaji u ovom naselju. Isto tako, u Lukaču je proveden projekt uređenja mrtvačnice u iznosu 100.000 kuna. Zatim izgradnja makadamske ceste Lukač – Dugo Selo u vrijednosti 750.000 kuna. Isto tako, pripremljena je i projektna dokumentacija za Društveni dom u Dugom Selu sa sportskim objektima, investicija vrijedna 600.000 kuna i čija realizacija starta početkom 2020. godine – rekao je Bukvić i posebno istaknuo nekoliko velikih projekata na području same općine:

MG 9062

-Riječ je prije svega o Mjesnom domu u Budrovcu Lukačkom, dvije faze u vrijednosti 1.700.000 kuna, od čega je 300.00 kuna izdvojeno od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a ostatak iz Proračuna općine Lukač. Treća faza, čija je vrijednost 2.000.000 kuna odnosi se na uređenje okoliša i završetak samih radova. Posebno želim istaknuti kompletno opremanje i pripremu za najveću kapitalnu investiciju u naselju Terezino Polje, a to je Mjesni dom s kompletnim ostalim infrastrukturnim objektima, u vrijednosti 1.000.000 kuna – nastavio je Bukvić spomenuvši još nekoliko bitnih projekata za ovu radišnu općinu.

Poseban naglasak stavljen je na Dječji vrtić u Gornjem Bazju, čija se gradnja financirala iz mjere ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede, uz sufinanciranje općine Lukač, na što je načelnik Bukvić posebno ponosan.

MG 9026

-Uvijek sam govorio da trebamo voditi brigu o ruralnim sredinama na način da sve ono što imaju djeca u Virovitici, Zagrebu ili Splitu, moraju imati i u općini Lukač. To je investicija vrijedna pet milijuna kuna, a posebno me raduje što je izvođač radova domicilna tvrtka Gradba d.o.o. iz Brezika. Investicija je pri kraju, trenutno se uređuje okoliš, a završetak radova i uporabnu dozvolu očekujem do kraja studenoga. Dječji vrtić kreće s radom 1. siječnja 2020. godine, a kapacitet je 40 mališana i šest novih radnih mjesta – rekao je Bukvić.

Za kraj je spomenuo najveću kapitalnu investiciju na području naselja Kapela Dvor, a riječ je o projektu vrijednom gotovo 8 milijuna kuna.

-Ovim putem zahvaljujem se i Virovitičko-podravskoj županiji. Taj je projekt rezultat odlične međunarodne suradnje dviju republika, Mađarske i Hrvatske, a riječ je o sportskim objektima druge faze u sklopu Kurije Janković – zaključio je Bukvić i zahvalio se prije svega svojim suradnicima i jedinstvenom Upravnom odjelu na čelu s pročelnicom Anom Gostimir te svim gospodarstvenicima s područja općine Lukač za svaki doprinos boljitku i za sva radna mjesta koja su sačuvali i nadogradili u proteklom periodu.

MG 9161

Pozdrave nazočnima i čestitke u daljnjem radu rukovodstvu i svim žiteljima općine, nakon načelnika Bukvića, poželjeli su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

-Pozdravljam ovim putem sve žitelje općine Lukač i sve ostale koji su došli uveličati ovu svečanu sjednicu. Prilika je ovo da se prisjetimo svih odrađenih projekata na području općine Lukač u proteklom periodu. Vidi se veliki napredak kako u javnom i društvenom životu, tako i na komunalnoj infrastrukturi i razvoju gospodarstva. Svi ti rezultati na kraju su produkt rada vrijednih ljudi koji žive u ovoj općini i načelnika Bukvića, a isto tako drago mi je i zbog svih onih projekata u kojima je mogla pomoći i u kojima je sudjelovala Virovitičko-podravska županija – ponosno je istaknuo I. Andrović.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin pozvao je na zajedništvo.

-Neka nas sveti Luka čuva sve, kako mještane općine Lukač, tako i nas u Virovitici i cijeloj Hrvatskoj. Moram pohvaliti rad Općine Lukač na čelu s načelnikom Đurom Bukvićem, koji je nevjerojatno uporan i bez kojeg puno toga ne bi bilo moguće ostvariti. Isto tako vas pozivam da ostanete ovdje, da ne napuštate Hrvatsku jer ovdje ima mogućnosti i za to se isplati boriti – rekao je Kirin.

Svim nazočnima blagdan svetog Luke čestitao je i saborski zastupnik Josip Đakić.

-Zadovoljstvo mi je danas biti s vama i pozdraviti vas u ovoj svečanoj prilici. Isto tako, svim žiteljima općine Lukač čestitam nadolazeći blagdan sv. Luke i posebno mi je zadovoljstvo podijeliti s vama radost svih onih projekata koje je vaš načelnik nabrojao i radost obilježavanja onih trenutaka kada zbrajate rezultate na ovim prostorima koji su itekako vidljivi i mjerljivi. Ja ću ih iščitati samo kroz porast proračuna, koji je duplo veći nego prijašnjih godina, a iznosi 20 milijuna kuna. Mislim da to puno govori o radu na području općine Lukač – rekao je Đakić.

MG 9079

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća općine Lukač uveličali su svojim nastupom predstavnici virovitičke Glazbene škole Jan Vlašimsky. Pod vodstvom mentora Jurice Perharića, skladbu Wolfganga Amadeusa Mozarta (Divertimento u D-duru 3. stavak Presto) izveli su članovi tamburaškog kvarteta: Martin Maljković – bisernica, Dinko Magenhaim – brač, Leo Pavić – brač i Marko Sklenar – čelo.

Nakon tamburaškog kvarteta, također pod vodstvom mentora Jurice Perharića, predstavio se Kristian Matković, učenik 5. razreda na gitari, a izveo je “točke” Vladimira Bednjanca “Koraci” i Nikite Koshkina “Oberon”.

MG 9044

Nakon zajedničke molitve koju je predvodio vlč. Mesić nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak, kojeg su pripremili članovi Udruge umirovljenika općine Lukač na čelu s predsjednikom Brankom Videkovićem. Protokol povodom svečane sjednice Općinskog vijeća vodila je Blaženka Grdenić.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”557257″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content