DRAGOVOLJCI U VUKOVARU Medalje za prva tri mjesta sa sportskih igara

Jučer, 12. listopada, Dragovoljci UHBDDR-a Virovitičko-podravske županije, 50. samostalnog bataljuna Virovitica i Vukova iz Taborišta, sudjelovali su u Vukovaru na županijskim sportskim igrama dragovoljaca Domovinskog rata iz cijele Hrvatske. Sportske igre je u Sportskom centru Slavija organizirala UHBDDR-a Vukovarsko-srijemske županije u suradnji sa središnjicom UHBDDR-a i gradom Vukovarom. Igre je otvorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Dragovoljci su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa, na ušću Vuke u Dunav, odali počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Paljenjem svijeća kod spomenika Blagi Zadri na Trpinjskoj Cesti odali su počast poginulom generalu, nakon čega su sudjelovali na sportskim igrama i cjelodnevnom druženju.

U natjecanju u pikadu srebrnu medalju osvojio je Nikola Teskera iz 50. samostalnog bataljuna VTC, srebrnu medalju u šahu osvojio je Krsto Kereta iz Vukova Taborište, zlatnu medalju u boćanju osvojili su Nikola Štampar i Vlado Miklaužić iz Taborišta, a brončanu medalju u boćanju Antun Grizelj i Vinko Kuzman iz 50. samostalnog bataljuna VTC. Zahvalnice za sudjelovanje i pomoć kod organizacije igara dobili su Josip Perović, Antun Grizelj i Mirko Vuletić. (www.icv.hr, jp)