FOTO Prigodnom svečanošću obilježeno 100 godina igranja nogometa u Slatini

Jučer (petak) je u kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina održana svečana sjednica Nogometnog kluba Slatina povodom obilježavanja 100 godina igranja nogometa u Slatini.

Na svečanosti, na kojoj su se okupili članovi Kluba, bivši i sadašnji igrači, sportski djelatnici, predstavnici gradskih i županijskih institucija, ljubitelji i simpatizeri nogometa i slatinskog sporta uopće, pozdravnu riječ gostima na samom početku uputio je dopredsjednik Nogometnog kluba Slatina Miran Janečić, saževši bogatu povijest Kluba, od njegovih prvih početaka 1919. godine, pa sve do današnjih dana. Čestitku na ovoj velikoj obljetnici uputio je klubu slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, a 100-ti rođendan čestitao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je ispred Županije domaćinima donirao, kao znak pažnje, ček od 7000 kuna.

IMG 8752 Custom 1

Nakon kraćih glazbenih izvedbi učenika Glazbene škole Milka Kelemena Ine Pavića i Lare Vuk, svečanost je nastavljena predstavljanjem monografije “Priča o NK Slatina” autora dr. Olivera Jukića, a koju je ukratko predstavila Zorica Varga, predsjednica Ogranka Matice hrvatske Slatina. Aplauze nazočnih nekoliko je puta dobio film imena “Prednost domaćeg terena” specijalno izrađen za ovu priliku.

Nakon projekcije filma uslijedila je dodjela priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama za rad i potporu Klubu u proteklom stoljeću. Povelju zahvalnosti tako su iz ruku predsjednika i dopredsjednika NK Slatina, Vlade Međumurca i Mirana Janečića, primili Grad Slatina i Virovitičko-podravska županija, odnosno gradonačelnik Denis Ostrošić i župan Igor Andrović te ispred Slatinske banke Dario Petrović.

IMG 8859 Custom

Neki, koji su svojim radom i zalaganjem zadužili klub, na žalost, već godinama nisu s nama, pa su tako članovi obitelji primili priznanja namijenjena Bogdanu Filipoviću, Elmazu Gegiću, Antunu Butorcu, Ivanu Kneževiću, Slavku Krznariću i Branimiru Manceti.

Posebnim priznanjem nagrađen je i dugogodišnji igrač i predsjednik kluba Branko Jukić te dugogodišnji fizioterapeut i “dobri duh” Kluba Ivica Dubravica. U ime nagrađenih, u pravom, sportskim emocijama nabijenom govoru, posjetiteljima svečane sjednice obratio se Davor Butorac, sin posmrtno nagrađenog Antuna po kojem slatinski nogometni stadion nosi ime.

(www.icv.hr, adf, dj, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”559503″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content