FOTO Prošećite novim COOR-om: Moderan prostor u potpunosti prilagođen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom

Nakon što su dugi niz godina djelatnici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica odgajali, educirali i brinuli za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom u skučenih, neadekvatnih 500 “kvadrata”, danas (petak) to postaje prošlost. Naime, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković svečano je otvorio novu zgradu COOR-a koja će skrb i obrazovanje ove izuzetno ranjive skupine podići na novu razinu.

Nova, suvremeno opremljena zgrada proteže se na 3.000 četvornih metara i prilagođena je potrebama djece s teškoćama i osobama s invaliditetom. Pružat će mogućnost odgoja i obrazovanja djece od predškolske do srednjoškolske dobi te brojne druge socijalne usluge, poput poludnevnog boravka. Tako će od sljedećeg tjedna 55 učenika osnovne škole, 9 učenika srednje škole te 15 korisnika poludnevnog boravka napokon boraviti i raditi u adekvatnim uvjetima.

coor dvorana 3

Novi Centar izgrađen je u sklopu projekta vrijednog preko 83 milijuna kuna čiji je nositelj Grad Virovitica, a sufinanciran je iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Zavirite u našu fotogaleriju i prošećite novim COOR-om. (www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”554683″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content