Radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja u Slatini Paviljon IV. teku po planu

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović krajem srpnja, uz nazočnost ravnatelja Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivice Foteza, potpisao je s direktorom tvrtke Građenje Marković d.o.o. Zdenkom Markovićem Ugovor o energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja Paviljon IV. u Slatini.

Projekt energetske obnove zgrade Doma zdravlja Paviljon IV. u Slatini je prošao na ”Energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”, natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kao i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nakon što su se stekli uvjeti za izvođenje radova, radnici tvrtke Građenje Marković d.o.o. postavili skelu skoro oko cijele zgrade, kako bi mogli izvesti radove postavljanja vanjske izolacije i žbukanja, a obnova krovišta, koje prokišnjava, već je u tijeku. Osim fasade i krovišta, u prostorije zgrade bit će postavljena nova rasvjeta i električna instalacija.

Po riječima direktora tvrtke Građenje Marković Zdenka Markovića, svi radovi na krovištu zgrade trebali bi biti završeni do kraja ove godine, ako vrijeme bude naklono, dok je rok za realizaciju svih radova 14 mjeseci.

Nositelj projekta, vrijednosti 4.285.028 kuna, je Virovitičko-podravska županija, a nastao je u suradnji s VIDRA-om, Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, ADF; Fotografije D. Fišli)