RUKOMETNI SPEKTAKL, LAVICE DOČEKUJU LOKOMOTIVU Šoštarić: Tamara Hudoletnjak jedna je od najperspektivnijih igračica Hrvatske

U prva dva kola 1. hrvatske ženske rukometne lige, rukometašice 1234 Virovitice su gostovale u Dugom Selu i Osijeku. U prvoj utakmici su uvjerljivo potražene, dok su na gostovanju u slavonskoj metropoli bile vrlo blizu osvajanju bodova. Napredak u igri je očit.

Prošli vikend nisu se igrale prvoligaške utakmice zbog reprezentativnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine u Danskoj i Norveškoj. U subotu, 5. listopada u 20 sati u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici, rukometašice imaju ovogodišnju domaću prvoligašku premijeru. U 3. kolu gostuje zagrebačka Lokomotiva, uz koprivničku Podravku Vegetu, vodeća ženska rukometna ekipa u Hrvatskoj.

Trener Lokomotive Nenad Šoštarić, ujedno i izbornik seniorske ženske reprezentacije najavio je utakmicu u Virovitici.

-1234 Virovitica je mlada i perspektivna ekipa, ali mi dolazimo osvojiti dva boda. U domaćoj se ekipi posebno ističe Tamara Hudoletnjak, koja je prvi strijelac lige. Ukoliko nastavi s ozbiljnim radom, pred njom je odlična igračka budućnost – rekao je Šoštarić.

Treba spomenuti da u Lokomotivi igra pet aktualnih seniorskih reprezentativki: sestre Paula i Stela Posavec, Dora Kalaus, Tea Pijević i Marina Glavan, koje su briljirale u kvalifikacijskim utakmicama s Islandom i Turskom. Trener 1234 Virovitice Vladimir Gašparac najavio je utakmicu.

IMG 9491 Custom

-Ne zanosimo se pretjerano s idejom da možemo parirati i suprotstaviti se ekipi koja će voditi bitku sa Podravkom za naslov prvaka. Mi na toj utakmici moramo imat cilj u kojem ćemo dat sve od sebe da se pripremimo za one ekipe koje nas čekaju u idućim kolima. Rekao bih da će postojat jedna velika doza respekta možda i nekog straha od ekipe koja je fizički i kvalitetom jedna od najboljih ekipa u ligi. Nadam se samo da ćemo u dijelovima utakmice gdje nam se pruzi prilika znati iskoristit situaciju. Tu ćemo utakmicu iskoristiti za učenje, za ono što nas čeka do kraja prvenstva. Zadovoljan bi bio da ne ulazimo previše u crne rupe kojih imamo u svakoj utakmici. Da odgovorimo moćnijoj ekipi. I da se cure pred našom publikom, za koju se nadam da će doći u velikom broju, iskažu i da pokažu da imamo snage i znanja za budućnost. Svakako očekujem da popravimo sve segmente igre i da pokažemo veliku želju na terenu za dobrom igrom i utakmicom – zaključio je trener Gašparac.

Publika će moći vidjeti vrhunski rukomet i pozdraviti dio hrvatske reprezentacije te njihovog izbornika Nenada Šoštarića, koji je dio uspješne trenerske karijere proveo u Virovitici.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak i M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content