SDP Orahovica raskinuo koaliciju s HSS-om: Zbog nedostatka komunikacije i nepotizma raskid je bio jedini izlaz

Gradski odbor SDP Orahovica održao je izvanrednu konferenciju za tisak kojoj su nazočili predsjednik SDP-a VPŽ Mato Vukušić, predsjednik SDP-a Orahovica Radoje Meenica te vijećnici SDP-a u gradskom vijeću Orahovice. Nakon predstavljanja ciljeva i programa rada SDP-a na županijskoj i državnoj razini od strane predsjednika SDP-a VPŽ Mate Vukušića, razloge raskida koalicije iznio je predsjednik SDP-a Radoje Medenica.

-Odluka Gradskog odbora SDP-a na sjednici održanoj 30. rujna tekuće godine donio je odluku o raskidu koalicije s HSS-om. Nekoliko je razloga što je prethodilo i uvjetovalo ovu odluku,a to je da u posljednjih godinu dana ova koalicija uopće nije funkcionirala. Prisutne su bile stalne trzavice, tenzije i nesuglasice oko jednostrane politike naših partnera koji nisu uvažali neke naše stavove, zatim gradonačelnica, doista ne znam iz kojih razloga, već više od 10 mjeseci uopće ne komunicira samnom kao predsjednikom gradskog Vijeća i stranke s kojom je njena u koaliciji, a isto tako ne komunicira sa svojim zamjenikom i iz svega toga najveću štetu imaju naši građani. Kap koja je prelila čašu bila je zapošljavanje užih članova obitelji gradonačelnice u financijskom odjelu Grada. Nekoliko puta probali smo upozoravati da je to štetno, a SDP prema nepotizmu i korupciji ima nultu stopu tolerancije pa prema tome ovo nismo mogli dopustiti. Jedini izlaz je raskid koalicije što smo i napravili. Postavlja se pitanje kako dalje, gledajući stanje u gradskom Vijeću mi ćemo za sada štititi interes građana Orahovice, bit ćemo vijećnici SDP-a, imamo svoj klub i tako ćemo se i ponašati. Sve ono što bude u na sjednicama gradskog Vijeća dolazilo na Dnevni red, a bude u interesu naših sugrađana mi ćemo apsolutno podržati, a hoće li se stvarati neka nova većina, mi to ne znamo, vrijeme će pokazati svoje. Ono što bih još dodao da nam nije cilj provocirati niti želimo nove izbore, to bilo trenutno najgore za naše sugrađane, šteta bi bila velika, a koristi ne bi imao nitko – zaključio je Medenica.

0210sdptiskovna 2

Gradski odbor HSS-a svoju je tiskovnu konferenciju najavio za sutra, 3. listopada u 10 sati na kojoj će iznijeti svoje stavove o trenutnoj političkoj situaciji u gradu. (www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content