U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića otvorena samostalna izložba slika i crteža Stjepana Ivanca

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića jučer (subota) otvorena je samostalna izložba slika i crteža Stjepana Ivanca, važnog predstavnika Hlebinske škole i hrvatske naive, i to s djelima iz vlastite kolekcije.

Otvorenje izložbe uveličali su svojim govorima voditeljica Kuće Danijela Rešetar, v.d. ravnatelj Centra za kulturu „Drago Britvić“ Rajko Stilinović, hrvatska književnica Božica Jelušić, slikar Stjepan Ivanec, a službeno je otvorio izložbu predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomače Rikard Bakan. Za glazbeni ugođaj pobrinule su se glazbenice iz vokalno-instrumentalnog sastava The Fusion.

IMG 2720

– Ovo je prva izložba u Kući Petra Preradovića nakon službenoga otvorenja i velika je čast što je naš domaći slikar, Stjepan Ivanec začetnik ovakvih događanja, poput izložba slika i crteža – rekla je voditeljica Kuće Danijela Rešetar.

Stjepan Ivanec rođen je 22. listopada 1953. godine u Kladarama. Osnovno školsko obrazovanje završio je u Kladarama i Pitomači, a kao samouk počinje slikati u ranoj mladosti. U stvaralaštvu se koristi raznim tehnikama: od crteža i akvarela do ulja na platnu i ulja na staklu. Prvu samostalnu izložbu imao je u Galeriji Lotrščak 1972. godine i od tada broji mnogobrojne izložbe. Kroz svoje dugogodišnje stvaralaštvo od više od četiri desetljeća rada predstavio se na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu, a kraće vrijeme živio je i slikao u Njemačkoj. Osnivač je Likovnog kluba „Duga“ Pitomača u kojem aktivno djeluje. Ujedno, sudjeluje u mnogim akcijama kao što je bio voditelj slikanja u projektu Općine Pitomača „Naš hod kroz vremeplov“, sufinanciranog od strane Europskog socijalnog fonda.

IMG 2858

Organizator izložbe je Centar za kulturu “Drago Britvić” u suradnji sa Stjepanom Ivancom, Kućom Petra Preradovića, Općinom Pitomača, Likovnim klubom “Duga” Pitomača te Turističkom zajednicom općine Pitomača. Izložba slika i crteža bit će otvorena do 20. studenog. (www.icv.hr, dr; foto: I. Bedeković)

 

[g-gallery gid=”558100″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content