Vrhunski gastronomski znalci, Goran Kočiš i Sandra Jadek, zvijezde su Virovitičko-podravske županije na Danima hrvatskog turizma

U sklopu Dana Hrvatskog turizma, turistički djelatnici iz cijele Hrvatske, u četvrtak 3. listopada, posjetit će Virovitičko-podravsku županiju, odnosno Park šumu Jankovac. Virovitičko-podravska županija, kao ostale županije, predstavit će se u osječkoj Tvrđi. Prema riječima Helene Hegediš, dogovoren je nastup dvoje vrhunskih hrvatskih kulinarskih majstora, Goran Kočiša i Sandre Jadek.

A, tamo na Jankovcu će ih od 11,00 sati dočekati čuvari parka Parka prirode Papuk, te upoznati sa samim Jankovcem i Parkom prirode Papuk. Bit će tu i Tamburaški sastav Fantasia, KUD Čačinci, ali i slasni slavonski zalogaji i vrhunska kapljica. Obići će će potom jankovački slap Skakavac, jankovačko jezero, grob grofa Jankovića i staklarsko groblje. Svoje proizvode i suvenire, na štandovima koji će biti postavljeni ispred kongresnog centra predstavit će domaći proizvođači, a u suvenirnici će PP Papuk nuditi svoje suvenire. Kneginje iz Udruge “Red vitezova Ružice grada Orahovice” će najavljivati skori Viteški turnir.

Potom će se održati stručno predavanje “Papuk, tajanstveni dragulj Slavonije”, a na livadi ispred restorana demonstraciju bitke prikazat će vitezovi Udruge “Red vitezova Ružice grada Orahovice”. U restoranu Planinarskog doma Jankovac, poslužit će se gastro i eno ponuda Virovitičko-podravske županije, na temu “Šuma na stolu”. Kao posebno iznenađenje bit će dolazak i predstavljanje Gorana Kočiša, suvlasnika restorana Noel, dobitnika Michelinove zvijezde, te slastičarke Sandre Jadek, koja je osvojila brončanu medalju na Svjetskom kulinarskom kupu u slastičarstvu. Njih oboje će se predstaviti kao gastro elitu svjetskog glasa iz Virovitičko-podravske županije.

Goran Kočiš je hrvatski kuhar koji je unatrag tri i pol godine, od otvaranja Noela do danas, vjerojatno najviše napredovao. Goran Kočiš danas je definitivno tehnički jedan od najsuverenijih hrvatskih chefova, chef „onog Noela“ koji ima Michelinovu zvjezdicu. Pogađate, Goran Kočiš je “naše gore list”, dolazi iz Donjih Meljana kod Slatine. Malo je onih koji vole kolače, a ne znaju tko je Sandra Jadek. Slatinska „kraljica kolača“, sve je češće „hrvatska kraljica kolača“. Reprezentativka je Hrvatske, brončana sa Svjetskog kupa, ali ako ste „na dijeti“, Sandrini recepti zasigurno će vas „udaljiti od vage“, jer njeni kolači su „vrh vrhova“. Zanimljivo i Sandra Jadek je iz Donjih Meljana. Poznavajući Gorana Kočiša i Sandru Jadek, bit će to gastronomski spektakl na Jankovcu… (www.vpz.hr, Fotografije: Facebook, Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content