Završen jubilarni peti po redu festival klasične i sakralne glazbe Kolbovi dani 2019.

U dvorani Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica jučer (utorak) zatvoren je peti po redu festival klasične i sakralne glazbe, Kolbovi dani 2019. Čast da zatvori festival pripala je Triju Osor. Prije samog koncerta, okupljenima se obratio profesor Perica Mihaljević te im poželio dobrodošlicu na posljednji koncert jubilarnog petog izdanja festivala. Posjetitelji su tako uživali u jednosatnoj izvedbi trija glazbenica na klaviru, violončelu i flauti te njihovog bogatog repertoara iz kojeg su izvele djela Kamila Kolba, Wolfganga Amadeusa Mozarta te Felixa Mendelssohna.

Za sam kraj koncerta, ali ujedno i festivala, Perica Mihaljević je izašao pred publiku te se našalio kako ga opet moraju slušati te pozdravio sve prisutne u ime ravnatelja Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica.

IMG 1881 Custom

– Prije svega, čestitke našim gošćama na zaista izvrsnom koncertu i sjajnoj izvedbi. Na kraju smo našeg festivala te nam još samo ostaje da se zahvalimo svima onima bez kojih festivala niti ne bi bilo. U prvom redu tu je Grad Virovitica koji je glavni pokrovitelj festivala te Virovitičko-podravska županija kao sponzor. Franjevački samostan u Virovitici je sponzor ali zaslužuje zahvalu i za gostoljubivost i gostoprimstvo, s obzirom da smo četiri od šest koncerata održali upravo u Crkvi sv. Roka. Zahvaljujem i Glazbenoj školi Jan Vlašimsky u kojoj smo otvorili ali i zatvorili festival. Zahvaljujemo i Informativnom centru Virovitica kao glavnom medijskom pokrovitelju – svoje zahvale je iznio Perica Mihaljević te istaknuo kako mora spomenuti i osobe bez kojih festival ne bi ugledao svjetlo dana poput ravnatelja, kolega i kolegica iz Glazbene škole te fra Roze Brkića. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”560355″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content