BRZA CESTA VIROVITICA-ZAGREB U proračunu Hrvatskih cesta osigurana sredstva za poddionicu Virovitica-Š. Bukovica

Hrvatske ceste u svoj su novi proračun uvrstile sredstva za izgradnju brze ceste od Virovitice prema Bjelovaru. Za sada je osigurano više od 86 milijuna kuna. Kao prva faza projekta planira se izgradnja četverotračne brze ceste od čvora Virovitica do čvora Špišić Bukovica u duljini od 4,68 kilometara.

U tijeku je projektiranje, a izrađena je nova studija utjecaja na okoliš i prošloga mjeseca upućena u proceduru u Ministarstvo okoliša i energetike. Usporedno s time, provodi se Ugovor za izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole za dionicu brze ceste: Bjelovar-Virovitica-Terezino Polje duge 60 kilometara.

Na sastanku saborskih zastupnika Tomislava Tolušića i Josipa Đakića, zamjenika župana virovitičko-podravskog Marija Klementa te gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina s Upravom Hrvatskih cesta, doznajemo, dogovoreno je da se da prioritet za što ranije ishođenje građevinske dozvole za poddionicu od Virovitice do Špišić Bukovice. Tako je odlučeno da će sljedeće godine biti raspisan natječaj za odabir izvođača radova na toj dionici. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content