“BUDI ČOVJEK” U Pučkom otvorenom učilištu Slatina održana glazbeno-edukativna priredba protiv nasilja među mladima

Društvo za promicanje glazbe “Zvuk svjetlosti” jučer (ponedjeljak) je u Pučkom otvorenom učilištu Slatina održalo glazbeno-edukativnu priredbu protiv nasilja među mladima naziva “Budi čovjek”, za učenike osmih razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola iz Slatine.

Priredba je pripremljena u namjeri prevencije nasilja među mladima. Voditelj i idejni začetnik priredbe je predsjednik Društva Jeronim Szabolcs Marić. Učenicima je bio prikazan dosadašnji, desetogodišnji rad Društva, bili su obaviješteni kome se mogu obratiti u slučaju nasilja, kako izbjeći nasilje mirnim putem, predstavljena im je mobilna aplikaciju Policije RH, a u interakciji sa voditeljom priredbe odgovarali su na zadata im pitanja i osvajali nagrade. Posebni glazbeni gosti priredbe bili su grupa Adastra.

IMG 9756 Custom

Na samom početku priredbe, učenike u prepunoj kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatine pozdravio je zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak, koji je tom prigodom istaknuo kako je Grad Slatina uvijek podržavao svaki oblik edukacije što se tiče poticanja tolerancije i međusobnog razumijevanja, te sprječavanja nasilja među mladima.

– Na ovaj način mlade želimo potaknuti na razmišljanje da se svaki problem može riješiti razgovorom i da nasilje nije opcija u njihovoj komunikaciji. Ova predstava je upravo jedan od načina dobre komunikacije da se dopre do mladih, da ih se što više motivira da obrate pažnju i zapravo shvate poantu cijelog koncerta, te da im ove poruke ostanu u sjećanju, a samim time i pozadina cijele organizacije čija je svrha podizanja praga tolerancije među mladima i sprječavanje nasilja među njima – istaknuo je zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak.

IMG 9785 Custom e1573550331267

Tijekom priredbe, isprepletene rock pjesmama grupe Adastre, poruku su učenicima poslali i slatinski kontakt policajci Željko Lukaček i Stjepan Srednoselec, a slatinskim školarcima na pitanja je odgovarala voditeljica službe kriminalističke policije PU virovitičko-podravske Marija Štajduhar.

Policijska uprava virovitičko-podravska već niz godina provodi edukacije po školama za učenike i njihove roditelje na području Virovitičko-podravske županije.

IMG 9808 Custom

– Policija se zalaže za učinkovito sprječavanje kriminaliteta, što je interes cjelokupnog društva. Odavno je potvrđeno da se preventivnim mjerama može umanjiti broj žrtava, a ulaganja u prevenciju doprinijet će sprječavanju kaznenih djela, a time i nasilju među mladima. Na tom tragu policija surađuje s lokalnom zajednicom te u sklopu preventivnog projekta MUP-a Živimo život bez nasilja provodi edukacije po školama za učenike i njihove roditelje, a i današnja priredba nastavak je višegodišnje suradnje s Društvom za promicanje glazbe Zvuk svjetlosti – kazala je policijska službenica za prevenciju Ana Kratofil Katić.

Priredbu je financirao Grad Slatina u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom te uz potporu Policije RH.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”562590″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content