DESET DANA DO OTVORENJA Što nas sve očekuje u Gradskom muzeju Virovitica

Simboličnim datumom otvorenja, s obzirom na naziv integriranog projekta, „5 do 12 za Dvorac“ u okviru kojeg je obnovljen Dvorac Pejačević, revitaliziran i uređen Gradski park te šetnica ispred Gimnazije Petra Preradovića, 5. prosinca (četvrtak) Gradski muzej Virovitica će nakon tri godine rada i priprema predstaviti novi stalni postav.

Kako saznajemo iz Gradskog muzeja Virovitica, u novoobnovljenom Dvorcu Pejačević posjetitelje očekuje potpuno nov pristup prezentaciji i interpretaciji povijesne, kulturne i prirode baštine virovitičkog kraja. Stalni postav sastoji se od dvije tematske cjeline – „Drveno doba“ i „Povijest grada i Dvorca“, koje su prikazane na suvremen i kreativan način.

U novom stalnom postavu, koji je velikim dijelom interaktivan, nalazi se više od 1500 izložaka i preko dva sata multimedijskih sadržaja, animacija, igara, filmova i glazbe. Svatko od posjetitelja moći će naći nešto posebno zanimljivo za sebe, a posebno oni najmlađi.
Svi zainteresirani posjetitelji moći će istražiti i razgledati novi postav Gradskog muzeja Virovitica od 6. prosinca. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content