DESET OD JEDANAEST U utorak, 3. prosinca počinje gradnja dječjeg vrtića u Suhopolju

Nakon, Špišić Bukovice, Ćeralija, Čađavice, Gradine, Čačinaca, Velikog Rastovca, Gornjeg Bazja, Sopja i Svetog Đurađa, počinje gradnja još jednog dječjeg vrtića koji se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede, a koji su odobreni u vrijeme ministra Tomislava Tolušića.

U utorak, 3. prosinca, s početkom od 10 sati, iza Osnovne škole u Suhopolju, počet će gradnja novog dječjeg vrtića Suhopolje. Investicija je to koja je teška 9.291.363 kune, a projektom će se kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj doprinijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu Općine Suhopolje, jer će novi dječji vrtić biti kapaciteta za 116 djece. Predstoji još dogradnja dječjeg vrtića u Orahovici… Vrijednost navedenih 11 dječjih vrtića, iznosi oko 62 milijuna kuna, a u njima će se mjesto “otvoriti” za oko 500 mališana, a najveći dio od navedenih projekata, napisala je Razvojna agencija VIDRA.

– Ovih 11 novih vrtića, koja nastaju sredstvima Ministarstva poljoprivrede, i na čemu veliko hvala upućujem nadležnom ministarstvu i Tomislavu Tolušiću, to je velika pomoć obiteljima za njihovu djecu. To je direktna demografska pomoć, posebno za roditelje koji si mogu bolje organizirati vrijeme, a pritom biti sigurni i bezbrižni dok su njihova djeca u vrtiću – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content