FOTO U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održano edukativno i zabavno glazbeno predavanje povodom Mjeseca hrvatske knjige

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica jučer (ponedjeljak) je, povodom Mjeseca hrvatske knjige na Dječjem odjelu i u Igraonici održano edukativno i zabavno glazbeno predavanje pod nazivom “Glazba jučer, danas, sutra: predavanje uz primjere iz prakse i glazbeni kviz”.

Osnovnoškolce i njihove učiteljice, za koje je predavanje i bilo namijenjeno, toplo je pozdravila voditeljica Dječjeg odjela Mirjana Kotromanović te objasnila kako je Mjesec hrvatske knjige manifestacija koja svake godine od 15. listopada do 15. studenog promiče knjigu i čitanje te je uvijek posvećena nečemu, u ovom slučaju glazbi.

IMG 1962 Custom e1573554875560

Učenici srednje Glazbene škole Jan Vlašimsky Leona Sever i Dorijan Molnar su pomoću prezentacije popraćene glazbom proveli učenike kroz povijest glazbe, kroz njene žanrove te instrumente koje su im svirajući na njima pokazali kako zvuče i kako sviranje zapravo izgleda te koliko truda i vježbe je potrebno za čak i najjednostavnije skladbe.

Na kraju ovog glazbenog druženja preko aplikacije za ispitivanje Kahoot! učenici su mogli testirati koliko su naučili tijekom jednosatnog predavanja.

(www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”562637″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content