Iz austrijskog Tirola stižu nova vozila i oprema za Dobrovoljna vatrogasna društva Četekovac i Bušetina te VZO Pitomača

Od početka tjedna vatrogasci s područja Virovitičko-podravske županije boravili su u austrijskoj pokrajini Tirol, koja je već u nekoliko navrata donirala vatrogasna vozila i opremu vatrogascima Virovitičko-podravske županije.

U Tirolu su boravili vatrogasci DVD-a Četekovac, Bušetina i Pitomača te zamjenik načelnika općine Mikleuš Dalibor Lipovac, koji je zahvalio vatrogascima Tirola u ime Općine Mikleuš, ali i u ime svih DVD-ova koji su dobili vozila i opremu.

Danas (srijeda) ujutro županijski su vatrogasci krenuli iz Tirola s dva navalna vozila, koje su dobili DVD Četekovac i DVD Bušetina, dok je VZO Pitomača dobila zapovjedno vozilo marke Fiat te mnoštvo opreme. Ovim činom nastavlja se suradnja tirolskih i vatrogasaca s područja VPŽ, a već idući mjesec u pripremi je novu tura vozila i opreme.

-Zahvaljujem se vatrogascima Tirola u ime Općine Mikleuš te u ime DVD-a Četekovac na darovanom navalnom vozilu marke Mercedes, kao i na opremi koju su nam ustupili. Vozilo će služiti za potrebe DVD-a, kao i za potrebe svim mjestima u našoj općini te će se vatrogastvo podići na još veći nivo. Ujedno sam i sam vatrogasac već duži niz godina te mi je zbog toga posebno drago da rad bude nagrađen, a vatrogascima Tirola još jednom od srca veliko hvala – rekao je zamjenik načelnika općine Mikleuš Dalibor Lipovac.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content