Napreduje izgradnja dječjeg vrtića u Sv. Đurađu: Od sljedeće godine pohađat će ga 32 mališana

Napreduju radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Svetom Đurađu čiji završetak s radošću očekuju svi mještani. Riječ je o EU projektu vrijednom 5,5 milijuna kuna, za koji intenzitet potpore iznosi 90 posto. Pripremila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak Virovitica i Gradom Virovitica, a prijavljen je i odobren u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH. Radove izvodi virovitička tvrtka Domogradnja d.o.o..

Novi vrtić u Sv. Đurađu u budućnosti će pohađati dvije mješovite skupine, djeca od 1. do 3. te od 4. do 7. godine. U vrtić će biti upisana 32 mališana, zaposlit će se četiri odgajateljice te kuharica i spremačica na pola radnog vremena. Radove na dječjem vrtiću obišao je gradonačelnik Ivica Kirin u pratnji gradskog pročelnika za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijana Sabe i predsjednika Mjesnog odbora Sv. Đurađ Ivana Ćavarušića.

IMG 6250

– Ovo je još jedan primjer da Grad Virovitica maksimalno koristi EU fondove i da život dovodimo u okolicu Virovitice, a ne samo u centar. Ovo će otvoriti mogućnost mještanima Svetog Đurađa, Podgorja i Golog Brda da svoju djecu ne moraju voziti u Viroviticu, već da imaju svoj vrtić. Grad Virovitica i dalje planira nastaviti ulagati u projekte vezane uz djecu. Sljedeće nam je u planu izgradnja dječjeg vrtića u Milanovcu s obzirom da ondje živi velik broj djece i na taj način želimo život u Virovitici podići na veći standard – rekao je gradonačelnik Kirin te dodao kako očekuje, ako sve bude teklo prema planu, da će sljedeću pedagošku godinu u rujnu 2020. godine krenuti upisi djece u vrtić.

Zadovoljan ovim projektom je predsjednik Mjesnog odbora Ivan Ćavarušić.

– S izuzetnim veseljem pratimo kako radovi napreduju, i ja, ali i svi mještani. Dječji vrtić će puno značiti roditeljima s ovog područja, imat će veću mogućnost upisa djecu u vrtić – rekao je Ćavarušić. (www.icv.hr, ml; foto: I. Bedeković)[g-gallery gid=”564779″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content