OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica predstavljala našu županiju u jubilarnom 10. satu povijesti iz Vukovara

U prigodi obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, učenici i učitelji Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica predstavljali su Virovitičko-podravsku županiju u jubilarnom 10. satu povijesti iz Vukovara koji se održao u petak, 15. studenoga.

”Sat povijesti iz Vukovara” je videokonferencija kojoj je domaćin OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara. U njoj je ove godine sudjelovalo 18 škola diljem Republike Hrvatske, od Dubrovnika, Šibenika, Pule do Zagreba, od Varaždina do Osijeka i dalje. Cilj ovoga projekta je, uz CARNetovu potporu, jednim satom povijesti povezati skupine učenika osmih razreda s ciljem sjećanja na slavne dane obrane Vukovara i domovine Hrvatske.

Ovogodišnjom temom ”Novinari u Domovinskom ratu – riječ i slika jači od tenkova” istaknula se važnost uloge ratnih izvjestitelja u prenošenju žive i istinite riječi o vrijednostima koje su branjene u Domovinskom ratu. Učenici su shvatili da je, kao i u vrijeme Domovinskog rata, i danas važno govoriti o hrabrosti onih koji su izvještavali sa prvih crta obrane domovine.

75392842 572919470190687 8753671960937889792 nUčenici 8. razreda su s učiteljicom povijesti Martinom Grundler Hrala prikazali video uradak koji govori o snimateljima s područja slatinskog kraja, te su kroz sjećanja na ratne izvjestitelje i njihove sudbine, kao i kroz novinske članke, radio i tv emisije te intervjue podijelili sjećanje na Domovinski rat viđen očima ratnih izvjestitelja.

– Povijest je učiteljica života, na nama je da branimo i ističemo vrijednosti borbe za samostalnu i suverenu domovinu Hrvatsku te svjedočimo istinu koja nas čini onim što jesmo – riječi su ravnateljice OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar, Lidije Miletić. (www.icv.hr, ADF, foto: OŠ V. Nazora Nova Bukovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content