Paula Rakijašić državna prvakinja, Doroteja Santi brončana na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu

Hrvatski atletski savez je nakon samo dvije godine postojanja povjerio Atletskom klubu „Virovitica“ organizaciju Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u krosu. Uz pomoć Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije i Sportske zajednice grada Virovitice te niza donatora atletski entuzijasti dali su sve od sebe kako bi natjecanje proteklo u najboljem redu. U organizaciju natjecanja uz članove kluba, atletičare koji se nisu natjecali, uključili su se i brojni roditelji. Svi gosti bili su izuzetno zadovoljni organizacijom. Uz relativno skromna sredstva prvenstvo je bilo organizirano gotovo savršeno. Nije bilo prepreke koja se nije mogla savladati. Kiša koja je povremeno sitno rominjala nije mogla pokvariti odlično raspoloženje.

kros vtc 6Na svečanosti otvaranja Prvenstva sve nazočne, posebice gostujuće atletičare, pozdravili su župan Igor Andrović i Jasna Mišnić – Rakijašić, predsjednica Atletskog kluba „Virovitica“. Prvenstvo je službeno otvorio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Utrke je završilo 255 atletičara iz svih krajeva Lijepe naše. Među njima bilo je je i tridesetak atletičara s područja naše županije. U konkurenciji seniorki treće mjesto i brončanu medalju s vremenom 29:20min osvojila je Slatinčanka Doroteja Santi.

kros vtc 18– Atletikom se uspješno bavim već petnaestak godina u slatinskom atletskom klubu. Izuzetno sam zadovoljna postignutim rezultatom. Uspješno usklađujem treninge sa studentskim obavezama na Učiteljskom fakultetu u Osijeku – sretna je bila Doroteja.

MT8 3376U konkurenciji juniorki najbolja perjanica atletskog kluba „Virovitica“ Paula Rakijašić osvojila je naslov državne prvakinje s vremenom 12:52min.

– Formu smo tempirali za ovo natjecanje. Nije bilo lako doći do naslova. Imala sam nekoliko izuzetno kvalitetnih suparnica. Budući da je ovo natjecanje bilo izborno za Prvenstvo Balkana, koje će se idućeg tjedna održati u Crnoj Gori, već se ozbiljno moram početi pripremati za idući korak – najavila je Paula.

Vjerujemo da će i u Crnoj Gori Paula Rakijašić pokazati svoju kvalitetu. Među mlađim atletičarima s područja naše županije sigurno se kriju nasljednici Paule, Doroteje i Marina Bloudeka. (www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak & M. Turkalj)

Sve rezultate možete pogledati OVDJE

[g-gallery gid=”560948″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content