Podgorje prvo na 15. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena: Natjecalo se čak 29 ekipa

U sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici u subotu je održan 15. Hrvatski festival sportske rekreacije žena. Organizatori festivala su Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve”, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Virovitičko-podravske županije te Društvo za sport i rekreaciju Podgorje, uz svesrdnu pomoć Grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije, Sportske zajednice grada Virovitice, Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice grada Virovitice i čitavog niza malih donatora te stotinjak volontera.

Na Festivalu je sudjelovalo 29 ekipa iz cijele Hrvatske, među kojima su bile četiri iz naše županije: Sopje, Vaška, Vukosavljevica i Podgorje. Svečanom otvaranju Festivala nazočili su Darko Žužak zamjenik župana virovitičko-podravskog, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, sa svojim zamjenicima Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac, gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelca, član Izvršnog odbora Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Marijan Vugrinčić i glavni tajnik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Vladimir Maček.

IMG 0627 Custom

Nazočne su pozdravili zamjenik župana Darko Žužak, gradonačelnik Ivica Kirin, koji je ujedno i otvorio Festival, kao i ispred Hrvatskog saveza Marijan Vugrinčić i Vladimir Maček te predsjednica Društva za sport i rekreaciju Podgorje Helena Bukvić. U prigodnom programu su sudjelovali mješoviti zbor HPD „Rodoljub“, Kulturno umjetničko društvo Virovitica i Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica.

Ekipe su se natjecale u šest disciplina: ubacivanju lopte u koš, pucanju na rukometni gol, vođenju nogometne lopte između čunjeva, preciznom bacanju kolutova, visećoj kuglani i pikadu. U većini disciplina rezultati su bili „tijesni“ pa su pojedine ekipe izborile medalje tek nakon dodatnih kriterija. Nije bilo previše ljutnje,jer u ovom natjecanju osnovni cilj je bavljenje sportom i druženje.

IMG 0935 Custom

REZULTATI

Ubacivanje lopte u koš:
1. Novi Retkovec, 2. Nedelišće i 3. Lančić – Knapić

Pucanje na rukometni gol:
1. Lančić – Knapić, 2. Podgorje i 3. Bili Brig – Zadar

Vođenje nogometne lopte između čunjeva:
1. Višnjica, 2. Salinovec i 3. Vukosavljevica

Bacanje kolutova:
1. Podgorje, 2. Mala Subotica i 3. Strahoninec

Viseća kuglana:
1. Podgorje, 2. Goričan i 3. Mala Subotica

Pikado:
1. Mursko Središće, 2. Višnjica i 3. Strahoninec

Ukupni poredak:

1. Podgorje, 2. Višnjica i 3. Lančić –Knapić

Plasman ostalih ekipa s područja naše županije: 12. Mjesto Vaška, 13. Mjesto Vukosavljevica i 17. mjesto Sopje.

IMG 0907 Custom

Medalje, pehare i nagrade svim ekipama uz predstavnike Hrvatskog saveza Marijana Vugrinčića i Vladimira Mačeka, podijelili su i gradonačelnik Ivica Kirin, saborski zastupnik Tomislav Tolušić, glavni tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović i predsjednica Društva za sport i rekreaciju Podgorje Helena Bukvić. Domaćini su ujedno iskoristili priliku i čestitali rođendan Tihomiru Majstoroviću, glavnom tajniku Sportske zajednice grada Virovitice.

IMG 1306 Custom

Nakon večere i svečane dodjele medalja, pehara, nagrada i priznanja slijedio je zabavni program. U slavljeničko raspoloženje odlično se uklopila i vijest o pobjedi Hrvatske nogometne reprezentacije nad Slovačkom, kojom je ostvaren plasman na Europsko prvenstvo, koje će se odigrati 2020. godine. (www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”563597″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content