POVODOM 80. ROĐENDANA Nogometni klub Sloga Zdenci dobio nove klupske prostorije

Uoči prvenstvene utakmice 11. kola između domaće Sloge i Borove, u Zdencima je priređena mala svečanost otvorenja novih klupskih prostorija i svlačionica.

Prekrasno novo zdanje, koje je najveći poklon Slogi za njen 80. rođendan, otvorili su zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, njegov zamjenik Jurica Kiris te predsjednik i kapetan Sloge Darko Čiš i Mario Duspara. Velikom broju nazočnih gledatelja te igračima prvi se obratio predsjednik Sloge Darko Čiš.

Otvaranje zgrade kluba NK Sloga Zdenci 2 Custom

-U 80. jubilarnoj godini svoga postojanja dobili smo ovo prekrasno zdanje, zbog kojeg smo svi mi koji volimo Zdence, sport i nogomet presretni i znamo da će unaprijediti mnoge stvari na području naše općine. Migracije stanovništva na području Slavonije jako su velike, mladi odlaze s obiteljima, a ovi što ostaju, moram biti i kritičan, ne žele imati više članova obitelji, i to su razlozi zašto nedostaje djece i mladih na sportskim terenima. Zato moram reći da ovo zdanje, rekao bih, prkosi sadašnjosti, prkosi vremenu u kojem živimo jer vjerujem da će se demografska slika u Zdencima poboljšati i da ćemo mi iz ovih novih prostora čuti još više uzvika male djece i ovaj prostor će sigurno živjeti i opravdati svoju gradnju. Svima koji su na bilo koji način sudjelovali u izgradnji naših novih prostorija od srca zahvaljujem u ime svih nas koji smo danas u klubu, a i onih koji će u njemu u budućnosti biti – rekao je Čiš.

Otvaranje zgrade kluba NK Sloga Zdenci 3 Custom e1572862971564

Načelnik Tomislav Durmić naglasio je kako do konačnog rezultata nije bilo lako doći.

-Veliko mi je zadovoljstvo što konačno otvaramo nove prostorije našeg nogometnog Kluba, tim više što on slavi i svoj veliki jubilej od 80 godina postojanja. Investicija izgradnje je vrijedna preko 2 milijuna kuna, a sve je započelo s prijavama na prvi natječaj još prije dvije godine na koji nismo prošli, a potom smo se odlučili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja gdje smo prošli i od istog dobili 400 tisuća kuna, a sve ostalo pokrila je Općina. I evo, nakon više od godinu dana, zgrada je hvala Bogu tu, svima se prije svega iz Sloge zahvaljujem na strpljenju, jer znam da nije bilo lako godinu dana igrati i domaće utakmice u gostima. Nadam se i vjerujem da će svi u ovom prostoru uživati i kako će Zdenci u budućnosti imati puno novih sjajnih mladih nogometaša i sportaša – rekao je Durmić.

Otvaranje zgrade kluba NK Sloga Zdenci 4 Custom

Zamjenik župana VPŽ Darko Žužak čestitao je načelniku Durmiću i njegovom općinskom timu na ovom projektu.

-Prije svega moram zahvaliti i čestitati načelniku Tomislavu Durmiću i njegovom timu na ovom velikom i hvalevrijednom projektu. Kada pogledamo vrijednost ovog projekta i količinu sredstava koja je uložila općina i to usporedimo sa izvornim sredstvima proračuna, onda svi ljubitelji sporta i svi Zdenčani moraju biti zahvalni i svjesni koliko je uloženo da bi se ovo izgradilo. U ovom projektu je vidljivo koliko je u takvim situacijama potrebno strpljenja i vjere da se ono što je započeto i napravi. Ovaj objekat definitivno će ostati još nizu generacija mladih, sportaša i Zdenčana i ponos je svoga mjesta – zaključio je Žužak.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”561306″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content