Vojo Lukić i dalje promovira biskupa Strossmayera i svoju Orahovicu

Kardinal Reinhard Marx, nadbiskup Münchena i Freisinga i predsjednik Njemačke biskupske konferencije primio je u Minhenu nakon mise u sakristiji Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe) počasnog građanina Orahovice Voju Lukića. Ovim prijemom i grad Orahovica je ponovno dobio na važnosti, a Lukić je uz svoj grad i Slavoniju ponovno promovirao i biskupa Josipa Jurja Strossmayera. Naime, Lukić je ovim povodom kardinalu Marxu darovao knjige na njemačkom jeziku pod naslovom „Biskupski grad Đakovo“ (Die Bischofsstadt Đakovo) te monografiju na engleskom jeziku pod naslovom „The Art Treasures of Strossmayer’s Cathedral in Đakovo“ ( „Umjetnosno blago Strossmayerove katedrale u Đakovu“.

Vojo Lukić i karidnal Mary u Munchenu– Na Misi u Katedrali Naše Gospe je uz kardinala Marxa, koncelebrirao i pomoćni biskup Rupert Graf zu Stollberg i bio je to zaista prekrasan događaj, posebno što sam imao tu čast biti gost kardinala Marxa jer je riječ o izuzetno uglednoj osobi u svojoj domovini Njemačkoj ali i u svijetu. Kao i uvijek posebno me veseli da mogu promovirati lik i djelo biskupa Strossmayera u svijetu pa tako puno znači činjenica da sam kardinalu uručio navedene monografije o biskupu Strossmayer. Doista, godinama u svijetu s velikim entuzijazmom nastojim promovirati velikog biskupa Josipa Jurja Strossmayera i Grad Đakovo – rekao je Lukić te dodao:

– O velikom biskupu Josipu Juraju Strossmayeru se u svakoj prigodi može nešto lijepo reći ako želite i naravno ako imate medijsku kulturu kao dio opće kulture i svakako intelektualnu poštenost i čovječnost te entuzijazam i moralni integritet za jedan takav minuciozan rad. Promovirati biskupa Strossmayera u svijetu a naročito pred svjetski uglednim ličnostima je za svakog pa i za mene svojevrstan intelektualni izazov – zaključio je Lukić. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content