Živi zid Virovitičko-podravske županije prijavio Tomislava Tolušića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Živi zid Virovitičko-podravske županije danas (četvrtak) podnio je zahtjev Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa za pokretanje postupka utvrđivanja je li se dužnosnik Tomislav Tolušić nalazio u sukobu interesa u situaciji kada je kao župan Virovitičko-podravske županije poslovao s tvrtkom ”Građevinarstvo Horvat”.

– Prema javno dostupnim podacima i izjavama Tomislava Tolušića i drugih, u razdoblju od 2014. do 2019. godine Virovitičko-podravska županija sklopila je ugovore s tvrtkom ”Građevinarstvo Horvat” u ukupnom iznosu od 8,67 milijuna kuna, a većina navedenih poslova, u vrijednosti oko 5 milijuna kuna, je ugovorena 2014. – 2015. godine tj. u vrijeme kada je Tomislav Tolušić bio župan. Mediji su objavili i informacije kako je ista tvrtka, ”Građevinarstvo Horvat” gradilo privatnu obiteljsku kuću Tomislava Tolušića u Virovitici. O ovome je javnost saznala zbog nepravilnosti u imovinskoj kartici Tomislava Tolušića.

Kada su informacije objavljenje i Tomislav Tolušić i vlasnik tvrtke ”Građevinarstvo Horvat” su potvrdili da je spornu kuću gradila navedena tvrtke. Vlasnik tvrtke, Tomislav Horvat za Večernji list je potvrdio da je gradio Tolušićevu kuću i rekao da za sve ima uredne račune. No, na pitanje novinara da ih pokaže izjavio je kako trenutačno to ne može učiniti.

Kako postoji opravdana sumnja da je Tomislav Tolušić pri angažiranju tvrtke ”Graditeljstvo Horvat” i u svojstvu župana odnosno dužnosnika i u svojstvu privatne osobe odnosno vlasnika novoizgrađene kuće u Virovitici bio u sukobu interesa pozivam Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da, sukladno članku 39. stavak 1. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, pokrene postupak utvrđivanja je li dužnosnik Tomislav Tolušuć bio u sukobu interesa – stoji u prijavi Živog zida Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content