BOŽIĆNI KONCERT U TABORIŠTU Zborovi pokazali svu ljepotu i raskoš božićnih pjesama

Tradicionalni virovitički Božićni koncert ove godine održan je u Župnoj crkvi svetog Leopolda Mandića u Taborištu. Na njemu je, uz tri župna zbora, sudjelovao i mješoviti zbor Češke besede Virovitica.

Koncert je otvorio Mješoviti zbor svete Cecilije Župe svetog Roka skladbama: Rekoše, rekoše proroci, Veseli se Majko Božja i Pohitajmo, uz vođenje Noemi Toth i pratnju Teofila Korotaja.

Mješoviti zbor Češke besede izveo je pjesme: Ave Maria, Kdo ze srdce dava i Přěs dvě vesnice. Zborom je ravnao Rudolf Halupa, a pratio ga je Puhački orkestar Češke besede.

Dobar večer dobri ljudi, Oj pastiri, ne spavajte i Čujete li čobani skladbe su koje je izveo Mješoviti zbor Župe blaženog Alojzija Stepinca iz Milanovca, uz vođenje i pratnju Matije Kufnera.

Domaći Mješoviti zbor Župe svetog Leopolda Mandića iz Taborišta predstavio se skladbama Zdravo budi, mladi Kralju, Hajdmo svi Betlemu i Kakve sto jasnosti.

U Župi svetog Leopolda Mandića djeluje i Ženski vokalni sastav „Matke“, koji je izveo tri pjesme Rodio se Bog i čovjek, Ho’te skupa i Sklopi blage očice. Oba sastava vodi Monika Peula. Koncert je završio zajedničkim izvođenjem pjesme Veselje ti navješćujem.

(www.icv.hr, mš)