Danas u Vukovaru sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj će Virovitičko-podravska županija potpisati ugovor za sušionicu povrća

blank

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetit će Vukovar i predsjedati 10. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Vukovaru, u ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru “Projekta Slavonija, Baranja i Srijem”, kojim je osigurano 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški i Orahovici.

Po završetku 10. sjednice Savjeta bit će potpisani i uručeni ugovori i odluke za Slavoniju, Baranju i Srijem, a među potpisnicima je i Virovitičko-podravska županija. Virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisat će ugovor o financiranje Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova za projektnu dokumentacija za izgradnju i opremanju sušionice povrća u vrijednosti 4.039.284,98 kuna. Uz predsjednika Vlade bit će ministar državne imovine Mario Banožić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. (www.vlada.gov.hr, www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)