Korak bliže prema sušionici povrća u VPŽ: Županiji odobreno financiranje projektne dokumentacije za izgradnju i opremanje sušionice

Odlične vijesti stigle su iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Naime, Virovitičko-podravskoj županiji odobreno je financiranje izrade projektne dokumentacije za izgradnju i opremanje sušionice povrća, strateškog projekta Virovitičko-podravske županije, a temeljem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnog razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Bespovratna sredstva se dodjeljuju u iznosu od 4.039.284,98 kuna i osigurana su u Državnom proračunu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

– Ovaj projekt dat će dodatan gospodarski zamah ovom području. Otvorit će se nova radna mjesta, ali i otvoriti vrata brojnim kooperantima s područja Virovitičko-podravske županije. Takvu sušaru u Hrvatskoj nema nitko. Time Virovitičko-podravska županija, uz potporu Vlade RH, nastavlja sa značajnim ulaganjem u poljoprivredu. S ciljem snažnijeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i dohodovnijih kultura, izgradili smo sustave navodnjavanja Kapinci – Vaška, Đolta i Novi Gradac – Detkovac, a u budućnosti će niknuti i sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza, Lukač, Čađavica, Đolta II. faza. Sve to ponudit će našim poljoprivrednicima proizvodnju dohodovnijih kultura. Sušionica povrća dat će našim poljoprivrednicima dodatnu vrijednost onoga što su proizveli svojim rukama – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content