Ministar Butković najavio potpisivanje ugovora za modernizaciju željezničke pruge od Virovitice do Pitomače u vrijednosti 162 milijuna kuna

Govoreći na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja je održana u Vukovaru, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, govorio je strateškim projektima naše županije. Naglasio je projekt brze ceste od Bjelovara do Virovitice i Terezinog Polja.

U ovom trenutku u tijeku je izrada projektne dokumentacije za prvu fazu, od Virovitice do Špišić Bukovice u duljini od 4,68 kilometara. Inače, Hrvatske ceste su u svom proračunu uvrstile sredstva za izgradnju brze ceste od Virovitice prema Bjelovaru. Trenutno se provodi i ugovor za izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dionice brze ceste Bjelovar – Virovitica – Terezino Polje. Između ostalog, župan Andrović je govorio i o izgradnji i opremanju sušionice povrća, ali i stvaranju boljih uvjeta putovanja željeznicom, prema Koprivnici i prema Osijeku. Na to se nadovezao ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković.

– Uskoro se može očekivati potpisivanje ugovora za modernizaciju željezničke pruge od Virovitice do Pitomače, u vrijednosti 162 milijuna kuna – naglasio je ministar Butković. (www.vpz.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content