Održan još jedan sastanak radne skupine za izradu Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održan je još jedan sastanak radne skupine za izradu Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska. Riječ je o strateškom dokumentu iz kojeg će proizlaziti mogućnosti za financiranje svih prometnih projekata na području pet županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske, kao nositelja.

– Ovo je još jedna u nizu radionica koju odrađujemo s dionicima unutar funkcionalne regije. Na sastanku smo prošli kroz do sada analizirane stvari koje smo odradili kroz analize hipoteza, kao i SWOT analizu, odnosno snage, prednosti, slabosti i prijetnje. To će nam biti osnova za daljnje planiranje same strategije, tj. Master plana, za izradu ciljeva i mjera – rekao je Ivica Perica, voditelj tima izrade Master plana.

IMG 2193 Custom

Izradom Master plana omogućit će se integrirano i koordinirano planiranje održivog prometnog sustava na razini pet županija, a što će poboljšati prometnu dostupnost cijelog područja i otvoriti mogućnost za razvoj održivog gospodarstva u cjelini, posebice poljoprivrede i prehrambene industrije te razvoj turističkih potencijala i mogućnosti zapošljavanja.

– Master plan će zacrtati smjer i strategiju razvoja prometa u predmetnoj funkcionalnoj regiji. Trebao bi osigurati da bude potpuno usklađen s gospodarstvom i ostalim potrebama stanovništva, sigurno će jasno projicirati smjerove vezano za razvoj svih vidova prometa, od cestovnog, zračnog, vodnog prometa i ostalih. Dosta je pozornosti posvećeno javnom gradskom prijevozu, tako da vjerujemo da će definirati jasan smjer i putokaz za razvoj navedenog vida prometa. Na osnovu njega se onda trebaju dalje razvijati drugi projekti koji će u detalje definirati koja su to rješenja najbolja – istaknuo je Perica. (www.icv.hr, ts, ml; foto: T. Szabo)

logačiiiiiiii

[g-gallery gid=”568427″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content