Osobi s invaliditetom onemogućen odlazak kod liječnika zbog spora između gradskih vlasti i vlasnika privatnih posjeda

Prava drama počela se odvijati ove subote u slatinskoj Ulici Mirna 1 kada su vlasnici privatnih posjeda ogradili dio puta tvrdeći da su djelatnici Slatina koma s dva bagera i kamionom nezakonito ušli na njihove posjede u srpnju, a potom i listopadu ove godine.

U svemu tome ne bi bilo neke velike drame da iza ograđenog dijela puta ne stanuje osoba s invaliditetom, paraplegičarka koja svako malo mora kod liječnika i na rehabilitaciju, a sada, kada je put ograđen, suprug je ne može voziti, niti neko drugo vozilo po nju može doći.

– Stvar je u tome što ja više ne mogu svoju suprugu, koja je praplegičar, voziti kod liječnika i na fizikalnu terapiju. Sve je počelo prošlu subotu kada su susjedi ogradili dio puta, tako da sada ne mogu automobilom doći do svoje kuće, a što nije tako velik problem, problem su potrebe moje supruge invalida. Nadam se da će gradska vlast i susjedi uskoro naći zajednički jezik i riješiti ovu, za mene i moju suprugu mučnu situaciju – objašnjava ogorčeni Danijel Ivanović.

78598547 1169574309895146 3408585165360857088 n

Povodom navedenih događanja stupili smo u vezu sa jednim od susjeda koji je ogradio, kako navodi, dio puta koji se nalazi na njegovom privatnom posjedu, Davorom Cukorom.

– U mjesecu srpnju tu su u našu ulicu došli bageri i kamion Slatina koma i počeli ravnati dio puta ispred moje kuće i kuća mojih susjeda. Već tada sam izrazio nezadovoljstvo i upozorio, kako djelatnike Slatina koma, tako i pročelnika za komunalne djelatnosti u Uredu gradonačelnika Grada Slatine Marina Kokorića, da se taj dio puta koji ravnaju nalazi na mom privatnom zemljištu, na što su se oni oglušili. Ponovno su bageri došli u listopadu, i opet su radili na mom i privatnom zemljištu, tako da nisam, kao ni moji susjedi, imao drugog izbora nego ograditi svoje privatno vlasništvo. Osim toga, mi oštećenici smo pokrenuli sudski postupak protiv Grada Slatine zbog ometanja privatnog posjeda, no još smo spremni za dogovor, naravno uz to da nam se naše zemljište plati po regularnoj cijeni. Što se tiče gospođe koja je invalid, žao mi je ali ogradu ja neću maknuti dok se situacija ne riješi – kazuje, između ostalog, Davor Cukor.

79283873 628572191011256 3405356810243145728 n

Prozvani pročelnik za komunalne djelatnosti u Uredu gradonačelnika Grada Slatine navodi kao će se ova situacija riješiti već u srijedu.

– Upoznati smo sa nastalom situacijom. Već sutra ćemo se mi u Gradu savjetovati sa pravnom službom te pronaći riješenje da se ova situacija riješi kako bi se ženi s invaliditetom omogućio odlazak liječniku ili gdje već treba, pa makar morali uključiti i policiju – istaknuo je pročelnik Kokorić, dodajući da su i danas (ponedjeljak) u Gradskoj upravi održali interni sastanak na kojemu je nazočio i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. (www.icv.hr, adf; ustupljene fotografije)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content