Potpisani ugovori sa 12 novih stipendista Virovitičko-podravske županije

Danas (petak) su u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije potpisani ugovori o stipendiranju studenata deficitarnih zanimanja s područja naše županije za akademsku godinu 2019./2020. U nazočnosti virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, njegovog zamjenika Marija Klementa i pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesne Šerepac, dvanaestoro studenata potpisalo je ugovor po kojem će tijekom svih 12 mjeseci godine primati po 800 kuna mjesečno. U Proračunu Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu izdvojeno je 551.200 kuna za stipendije što je za 191.200 kuna veći iznos.

Tako su se postojećim stipendistima Virovitičko-podravske županije pridružili Virovitičani Lana Stevanovski, Lara Berda, Danijela Rajniš, Karlo Biondić i Lara Ljulj, Paula Rakijašić i Leon Švarbić iz Pitomače, Ivan Balić i Lovro Frajhaut iz Slatine, Tomislav Pospihalj iz Orahovice, Dunja Rekić iz Suhopolja te Dominik Tovarović iz Rušana.

Čast i zadovoljstvo na potpisivanju ugovora s novim stipendistima izrazio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

IMG 2676 Custom

– Stipendija se isplaćuje tokom cijele godine, znači i tijekom školske godine i tijekom praznika, za što mislim da je kvalitetnije rješenje za socijalni status studenta jer znamo koliko svaka kuna znači. Što se tiče studenata, većinom su to deficitarna zanimanja koja su i trebala biti po kriterijima koje smo raspisali, to su oni studenti koji da sutra završe fakultet mogli bi naći posao upravo ovdje na trištu rada u Virovitičko-podravskoj županiji. Nadam se da će oni sve svoje obaveze izvršiti, znači da završe fakultet u roku, da ih mi pratimo tijekom cijelog školovanja, a naravno nakon završetka da se vrate ovdje u županiju i da nađu svoj posao gdje ćemo im mi, kao Županija, i dalje biti potpora – zaključio je I. Andrović.

Na Javni natječaj za dodjelu stipendije zaprimljeno je 47 zahtjeva, a uz uspjeh u školovanju bodovao se socijalni status, školovanje za deficitarna zanimanja i znanstveno-stručni i umjetnički rad studenta. Prema evidenciji koju vodi Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, u razdoblju od 2002. do 2019. godine dodijeljene su 304 stipendije, a trenutačno stipendiju prima 31 stipendist uz 12 novih. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”572559″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content