Procjena utjecaja na okoliš projekta Integrirano upravljanje rijekom – Drava LIFE

U utorak i srijedu, 17. i 18. prosinca, održana je 1. sjednica Povjerenstva za procjenu utjecaja zahvata na okoliš, a koja se provodi u sklopu provedbe projekta Drava LIFE.

Sanacija ključnih prirodnih osobina ekosustava rijeke Drave i uspostava novog, ekološki prihvatljivog, sustava zaštite od poplava, jedna je od ključnih aktivnosti projekta Drava LIFE. Zahvati obnove provode se na ukupno 6, od planiranih 7 lokacija duž rijeke Drave.

image008 4
Foto: virovitica-nature.hr

U pratnji predstavnika Hrvatskih voda, kao nositelja provedbe projekta, te partnerskih institucija među kojima je i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije, članovi Povjerenstva obišli su 5 lokacija zahvata prvog dana te preostale 2 lokacije drugog dana terenskog obilaska. Po završetku terenskog obilaska, izrađivač Studije utjecaja na okoliš i nositelj zahvata izlaganjem su pobliže upoznali prisutne s načinima izvedbe, očekivanim utjecajima i ciljevima zahvata na pojedinim lokacijama.

Članovi povjerenstva su primjedbama i prijedlozima, a na temelju terenskih zapažanja i izlaganja, dali očitovanje na Studiju te je donesena odluka o daljnjem tijeku postupka. (virovitica-nature.hr)[g-gallery gid=”570724″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content