U HZZ – Područnom uredu Virovitica uručena uvjerenja o osposobljavanju za jednostavne poslove u zanimanju slastičar

U HZZ – Područnom uredu Virovitica u nazočnosti predstavnika zavoda i obrazovne ustanove IVORA – Škole informatike iz Varaždina, svečano su uručena uvjerenja polaznicima programa osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar.

Ovaj obrazovni program uspješno je završilo 10 nezaposlenih osoba. Program obrazovanja organizirao je HZZ – Područni ured Virovitica te nezaposlenim osobama financirao troškove obrazovanja, novčane pomoći kao i putne troškove.

Program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar provela je IVORA – Škola informatike iz Varaždina. Tijekom obrazovanja nezaposlene osobe su usvojile potrebna znanja i vještine koje će im uvelike povećati zapošljivost na tržištu rada.

Image 1 1 Custom e1576678695786

U 2019. godini HZZ – Područni ured Virovitica je u različite programe obrazovanja uključio ukupno 133 nezaposlene osobe i to u djelatnosti informacija i komunikacija, djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i piće te djelatnosti građevinarstva. U 2020. godini Područni ured Virovitica nastavit će obrazovanja nezaposlenih osoba kroz sljedeće programe obrazovanja:

-mesar
-pekar
-barmen
-slastičar
-sobar
-priprematelj pizze
-zavarivač MIG/MAG postupkom
-zavarivač TIG postupkom
-bravar
-soboslikar i ličilac
-rukovatelj viličarem
-rukovatelj bagerom
-rukovatelj utovarivačem
-krovopokrivač

Svim nezaposlenim osobama – polaznicima obrazovanja Područni ured Virovitica financirat će troškove obrazovanja, liječničkog pregleda, putne troškove te novčanu pomoć za vrijeme obrazovanja. Sve zainteresirane nezaposlene osobe za uključenje u pojedini program obrazovanja mogu se prijaviti kod svog savjetnika.

(www.icv.hr, HZZ – Područni ured Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content