FOTO U Zavičajnom muzeju Slatina svečano otvorena izložba “Knjige, časopisi i notni zapisi”

Povodom 200-te obljetnice rođenja Vatroslava Lisinskog, koja je obilježila 2019. godinu, u Zavičajnom muzeju Slatina jučer (srijeda) je otvorena izložba “Knjige, časopisi i notni zapisi”.

Izložbu su zajednički priredili Ogranak Matice hrvatske u Slatini i Zavičajni muzej Slatina, u suradnji s nekadašnjim potpredsjednikom Središnjice Matice hrvatske Stjepanom Sučićem.

IMG 3731 Custom

Uvod u izložbu, prigodom svečanog otvorenja, dala je predsjednica Ogranka Matice hrvatske Slatina Zorica Varga, a posjetitelje je pozdravio i v. d. ravnatelja Zavičajnog muzeja Slatina Srđan Đuričić. O inicijativi za održavanje izložbe, kao i o zaslugama ovog velikana hrvatske glazbe, skladatelja, ilirca i preporoditelja, govorio je Stjepan Sučić.

IMG 3727 Custom

Izložbu je svečano otvorio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, a svojim su ga nastupima uveličali učenica 6. razreda gitare Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Lana Radić i Gradsko pjevačko društvo Zrinski. Otvaranju su nazočili i predstavnici Ogranka Matice hrvatske u Virovitici, predsjednica Dubravka Sabolić i dopredsjednik Dražen Bunjevac.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”575058″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content