FOTO Završen tradicionalni 32. malonogometni turnir orahovačka “Zima”: Caffe baru Radić naslov i 15 tisuća kuna, najbolji igrač Domagoj Ninčević

Spušten je zastor na 32. zimski sportski praznik u Orahovici – malonogometni turnir “Zima 2019./2020.” u organizaciji Caffe bara Blues.

54 ekipe u devet kategorija odigralo je u 16 dana ukupno 149 utakmica i postiglo 524 pogotka. Završni dan pratila je prepuna sportska dvorana, viđeno je pregršt vrhunskih nogometnih poteza, odličnog navijanja i na kraju su svi otišli prepuni dojmova.

Sve je počelo završnicom uzrasta do osam godina između Škola nogometa Orahovica i Slatina. Bila je to neizvjesna utakmica uz do sada neviđeno navijanje u najmlađem uzrastu, roditelji su bili na nogama, a na kraju malo sretniji bili su oni slatinski, jer je Škola nogometa iz tog grada minimalno slavila nad Orahovicom. Organizator je podijelio i pojedinačne nagrade, pa je tako najbolji strijelac Karlo Šikić iz pobjedničke momčadi, vratar Roko Pavelić iz Orahovice, dok je najboljim igračem proglašen Dragutin Podboj iz Slatine.

Pobjednici U 8 ŠN Slatina Custom

U završnici kategorije do 10 godina, također minimalno s 1:0, Škola nogometa FEŠK slavila je nad Slatinom. Najbolj strijelac je Marko Zubaj (FEŠK), vratar je Andreas Jagodić iz Slatine, dok je najbolja igračica Laura Libić iz ŠN FEŠK.

U uzrastu do 12 godina u završnici su se našli Prijatelji i Škola nogometa Slatina. I treći ogled mladih uzrasta završio je 1:0, ovoga puta u korist Prijatelja. Najbolji strijelac ove kategorije je Valent Kolić iz Slatine, vratar Jan Adžić (Prijatelji), a njegov suigrač Antonio Trupina proglašen je najboljim igračem turnira.

Pobjednici U 12 Prijatelji Custom

U uzrastu do 14 godina Škola nogometa FEŠK i NK Đurđenovac odigrali su 0:0, da bi nakon šesteraca slavili Feričančani. Sve pojedinačne nagrade otišle su u pobjedničku ekipu, strijelcu Luki Brkiću, vrataru Draganu Tomiću i igraču Tomiju Kuriću.

U završnici igrača do 16 godina ponovno slavlje mladih nogometaša Škole nogometa FEŠK, koji su bili bolji od Voćina s konačnih 2:1. Najbolji strijelac je Nikola Tomić iz Voćina, vratar Jan Kanđera (FEŠK) i najbolji igrač Nikola Tomić, također iz FEŠK-a. Kod juniora najbolja momčad je Error Mario gold iz Slatine, koja je nakon 0:0 bolja bila od OPG-a Rukavina iz Crkvara. Najbolji strijalc turnira je Marin Zdelar iz Slatine, vratar Petar Kratzl (OPG Rukavina), dok je najboljim igračem proglašen Dorian Bogati iz pobjedničke momčadi.

Pobjednici U 16 ŠN Fešk Custom

Na teren su potom izašle najstarije momčadi turnira, veterani. U završnici je Noja United iz Donje Pištane bila bolja od Veterana NK FEŠK-a s konačnih 3:1. Najefikasniji igrač turnira je Milan Babac iz pobjedničke momčadi, najbolji vratar je Ivo Kljajić, dok je najbolji igrač Igor Zubaj iz FEŠK-a. U kategoriji “mjesta” slavio je Voćin pobjedom protiv Feričanaca s konačnih 4:2. Najbolji strijelac ovog dijela turnira je Ivan Vuković iz Voćina, vratar Duje Bužančić iz Feričanaca, dok je njegov suigrač Ivan Kapraljević proglašen najboljim igračem.

Uvertira u veliko seniorsko finale bio je ogled za treće mjesto između orahovačkih Duhova i Gideon brothersa iz Viljeva. Orahovčani su bili bolji i zasluženo slavili s konačnih 3:1 i dobili novčanu nagradu od četiri tisuće kuna.

Pobjednici Mjesta Voćin Custom

I onda veliko finale, Caffe bar Radić Našice i Lješnjak United Čačinci. Prvi dio protekao je u ispitivanju snaga, taktički su obje momčadi čvrsto držale svoje obranu te čekale pogrešku protivnika i vrebali kontru, no završilo je 0:0. Drugi dio potpuno drugačiji. Caffe bar Radić je brzo poveo pogotkom svog kapetana Ivana Purgara i utakmica se otvorila. Lješnjak je stiskao, pokušavao, a iskusna momčad iz Našica vješto je koristila otvoreni teren i sve kažnjavala. Poentirali su Dražen Čavar i Mihael Tomić, a potom se Lješnjak probao vratiti s igračem više u polju izvadivši vratara, no još jedna kontra i konačni mat Elvisa Mihaljevića.

Tako je Caffe bar Radić nakon trijumfa u Našicama “uzeo” i Orahovicu, veliki pobjednički i prijelazni pokal te novčanu nagradu od 15 tisuća kuna. Lješnjaku je pripalo srebro i osam tisuća kuna. Prvi strijelac turnira je Matko Mikola s 10 pogodaka, najboljim vratarom proglašen je Marijo Banović iz pobjednike momčadi, dok je najbolji igrač turnira Domagoj Ninčević iz Lješnjak Uniteda.

Detalj finala Custom

Veliku završnu večer uveličala je bogata tombola, a posebna atrakcija bio je nastup najboljeg hrvatskog i jednog od najboljih europskih kadetskih i juniorskih plesnih para plesova salsa i bachata, Laure Pavić i Gabrijela Mihalika iz Kulturno-umjetničkog centra Bolero Osijek. Orahovački malonogometni turnir ponovno se pokazao i dokazao kao središnji zimski događaj u Orahovici, mjesto susreta i zabave ili je ipak najbolje reći, ono što je naglasio i predsjednik organizacijskog odbora Vlado Grgić na zatvaranju turnira, mjesto istinskog prijateljstva.

Rezultati:

U-8 ŠN Slatina – ŠN Orahovica 1:0
U-10 ŠN FEŠK – ŠN Slatina 1:0
U-12 Prijatelji – ŠN Slatina 1:0
U-14 ŠN FEŠK – NK Đurđenovac 0:0 (7:6)
U-16 ŠN FEŠK – NK Voćin 2:1
Juniori Error 404 Mario gold – OPG Rukavina 0:0 (2:1)
Veterani Noja United – Veterani NK FEŠK 3:1
Mjesta Voćin – Feričanci 4:2
Seniori 3. mjesto Duhovi – Gideon brothers 3:1
Seniori finale Caffe bar Radić – Lješnjak United 4:0

Najbolji pojedinci seniori s lijeva Mikola Banović i Ninčević Custom

Pojedinačne nagrade (seniori):

Najbolji igrač: Domagoj Ninčević (Lješnjak United)
Najbolji strijelac: Matko Mikola (CB Radić)
Najbolji vratar: Marijo Banović (CB Radić)

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”574826″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content