FOTO Završen tradicionalni 32. malonogometni turnir orahovačka “Zima”: Caffe baru Radić naslov i 15 tisuća kuna, najbolji igrač Domagoj Ninčević

Spušten je zastor na 32. zimski sportski praznik u Orahovici – malonogometni turnir “Zima 2019./2020.” u organizaciji Caffe bara Blues.

54 ekipe u devet kategorija odigralo je u 16 dana ukupno 149 utakmica i postiglo 524 pogotka. Završni dan pratila je prepuna sportska dvorana, viđeno je pregršt vrhunskih nogometnih poteza, odličnog navijanja i na kraju su svi otišli prepuni dojmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Sve je počelo završnicom uzrasta do osam godina između Škola nogometa Orahovica i Slatina. Bila je to neizvjesna utakmica uz do sada neviđeno navijanje u najmlađem uzrastu, roditelji su bili na nogama, a na kraju malo sretniji bili su oni slatinski, jer je Škola nogometa iz tog grada minimalno slavila nad Orahovicom. Organizator je podijelio i pojedinačne nagrade, pa je tako najbolji strijelac Karlo Šikić iz pobjedničke momčadi, vratar Roko Pavelić iz Orahovice, dok je najboljim igračem proglašen Dragutin Podboj iz Slatine.

U završnici kategorije do 10 godina, također minimalno s 1:0, Škola nogometa FEŠK slavila je nad Slatinom. Najbolj strijelac je Marko Zubaj (FEŠK), vratar je Andreas Jagodić iz Slatine, dok je najbolja igračica Laura Libić iz ŠN FEŠK.

U uzrastu do 12 godina u završnici su se našli Prijatelji i Škola nogometa Slatina. I treći ogled mladih uzrasta završio je 1:0, ovoga puta u korist Prijatelja. Najbolji strijelac ove kategorije je Valent Kolić iz Slatine, vratar Jan Adžić (Prijatelji), a njegov suigrač Antonio Trupina proglašen je najboljim igračem turnira.

U uzrastu do 14 godina Škola nogometa FEŠK i NK Đurđenovac odigrali su 0:0, da bi nakon šesteraca slavili Feričančani. Sve pojedinačne nagrade otišle su u pobjedničku ekipu, strijelcu Luki Brkiću, vrataru Draganu Tomiću i igraču Tomiju Kuriću.

U završnici igrača do 16 godina ponovno slavlje mladih nogometaša Škole nogometa FEŠK, koji su bili bolji od Voćina s konačnih 2:1. Najbolji strijelac je Nikola Tomić iz Voćina, vratar Jan Kanđera (FEŠK) i najbolji igrač Nikola Tomić, također iz FEŠK-a. Kod juniora najbolja momčad je Error Mario gold iz Slatine, koja je nakon 0:0 bolja bila od OPG-a Rukavina iz Crkvara. Najbolji strijalc turnira je Marin Zdelar iz Slatine, vratar Petar Kratzl (OPG Rukavina), dok je najboljim igračem proglašen Dorian Bogati iz pobjedničke momčadi.

Na teren su potom izašle najstarije momčadi turnira, veterani. U završnici je Noja United iz Donje Pištane bila bolja od Veterana NK FEŠK-a s konačnih 3:1. Najefikasniji igrač turnira je Milan Babac iz pobjedničke momčadi, najbolji vratar je Ivo Kljajić, dok je najbolji igrač Igor Zubaj iz FEŠK-a. U kategoriji “mjesta” slavio je Voćin pobjedom protiv Feričanaca s konačnih 4:2. Najbolji strijelac ovog dijela turnira je Ivan Vuković iz Voćina, vratar Duje Bužančić iz Feričanaca, dok je njegov suigrač Ivan Kapraljević proglašen najboljim igračem.

Uvertira u veliko seniorsko finale bio je ogled za treće mjesto između orahovačkih Duhova i Gideon brothersa iz Viljeva. Orahovčani su bili bolji i zasluženo slavili s konačnih 3:1 i dobili novčanu nagradu od četiri tisuće kuna.

I onda veliko finale, Caffe bar Radić Našice i Lješnjak United Čačinci. Prvi dio protekao je u ispitivanju snaga, taktički su obje momčadi čvrsto držale svoje obranu te čekale pogrešku protivnika i vrebali kontru, no završilo je 0:0. Drugi dio potpuno drugačiji. Caffe bar Radić je brzo poveo pogotkom svog kapetana Ivana Purgara i utakmica se otvorila. Lješnjak je stiskao, pokušavao, a iskusna momčad iz Našica vješto je koristila otvoreni teren i sve kažnjavala. Poentirali su Dražen Čavar i Mihael Tomić, a potom se Lješnjak probao vratiti s igračem više u polju izvadivši vratara, no još jedna kontra i konačni mat Elvisa Mihaljevića.

Tako je Caffe bar Radić nakon trijumfa u Našicama “uzeo” i Orahovicu, veliki pobjednički i prijelazni pokal te novčanu nagradu od 15 tisuća kuna. Lješnjaku je pripalo srebro i osam tisuća kuna. Prvi strijelac turnira je Matko Mikola s 10 pogodaka, najboljim vratarom proglašen je Marijo Banović iz pobjednike momčadi, dok je najbolji igrač turnira Domagoj Ninčević iz Lješnjak Uniteda.

Veliku završnu večer uveličala je bogata tombola, a posebna atrakcija bio je nastup najboljeg hrvatskog i jednog od najboljih europskih kadetskih i juniorskih plesnih para plesova salsa i bachata, Laure Pavić i Gabrijela Mihalika iz Kulturno-umjetničkog centra Bolero Osijek. Orahovački malonogometni turnir ponovno se pokazao i dokazao kao središnji zimski događaj u Orahovici, mjesto susreta i zabave ili je ipak najbolje reći, ono što je naglasio i predsjednik organizacijskog odbora Vlado Grgić na zatvaranju turnira, mjesto istinskog prijateljstva.

Rezultati:

U-8 ŠN Slatina – ŠN Orahovica 1:0
U-10 ŠN FEŠK – ŠN Slatina 1:0
U-12 Prijatelji – ŠN Slatina 1:0
U-14 ŠN FEŠK – NK Đurđenovac 0:0 (7:6)
U-16 ŠN FEŠK – NK Voćin 2:1
Juniori Error 404 Mario gold – OPG Rukavina 0:0 (2:1)
Veterani Noja United – Veterani NK FEŠK 3:1
Mjesta Voćin – Feričanci 4:2
Seniori 3. mjesto Duhovi – Gideon brothers 3:1
Seniori finale Caffe bar Radić – Lješnjak United 4:0

Pojedinačne nagrade (seniori):

Najbolji igrač: Domagoj Ninčević (Lješnjak United)
Najbolji strijelac: Matko Mikola (CB Radić)
Najbolji vratar: Marijo Banović (CB Radić)

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)