Lovačka udruga Fazan Pitomača i ovu godinu započela tradicionalnim “kraljevskim lovom”

Lovačka udruga Fazan Pitomača i ove je godine bila domaćin tzv. kraljevskog lova na Bilogori, u ponedjeljak, 6. siječnja na blagdan Sveta tri kralja. Tradiciju tog lova Fazan njeguje od sredine dvadesetog stoljeća.

U lov u prohladnoj, zimskim suncem obasjanoj Bilogori odazvalo se 113 lovaca od kojih 63 gosta iz društava iz Špišić Bukovice, Kloštra Podravskog, Kalinovca, Voćina i pitomačke Vidre, te gosti iz Bjelovara, Zagreba, Zadra, Mađarske i Slovenije. Okupljanje i zajednički doručak bilo je u lovačkoj kući udruge Fazan u Velikoj Črešnjevici. Okupljene lovce pozdravio je predsjednik društva Darko Pavleković. Svima je zaželio dobrodošli, ugodno druženje , dobar i siguran lov i dobru kob. Lovnik Davor Gašparec informirao je prisutne o terenu na kojem se lovi.

kraljevski lov 1 scaled e1578568726868
foto: B. Mihoković

Lovilo se na terenu Mašinauza, kako je lovci popularno zovu, na mjestima nekadašnjeg rudnika ugljena lignita na kojem još ima vidljivih građevinskih tragova nekadašnje elektrane koja se služila potrebama izvlačenja ugljena na površinu iz utrobe zemlje. Lov je trajao tri sata. U 13 sati lov je završen. U lovačkoj kući iskusni su kuhari pripremili izvrstan lovački gulaš i druge delicije. Nakon ručka veseloj družini pridružio se bend Čarli i Irena iz Đurđevca i svirkom i pjesmom zabavljali društvo do kasno u noć. (pitomaca.hr, bm)

[g-gallery gid=”574227″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content