Ministarstvo hrvatskih branitelja: Evo kako do 80.000 kuna za samozapošljavanje

Ministarstvo hrvatskih branitelja, objavilo je Javni poziv u sklopu EU projekta ”Samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata”.

Ovaj Javni poziv objavljen je temeljem Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, koji je Zaključkom donijela Vlada Republike Hrvatske 4. svibnja 2018. godine kao Program de minimis potpora, a u cilju otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore u svrhu samozapošljavanja.

Potpore za samozapošljavanje po ovom Pozivu sufinancirane su sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Novčana potpora iznosi najviše do 80.000 kuna. Poziv ostaje otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

Tekst javnog poziva, kao i pripadajući obrasci zahtjeva, dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi, u Ministarstvu hrvatskih branitelja te u Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć. Za sve upite možete se obratiti na adresu elektronske pošte: euprojekti@branitelji.hr (branitelji.gov.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content