Održana skupština ŠRK TVIN Virovitica – U planu “Mala škola ribolova za osnovnoškolce”

Športsko ribolovni klub “Tvin” iz Virovitice danas (nedjelja) je u Mjesnom domu Svetog Đurđa održao redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj su predsjednik kluba Marijan Mikec, kao i dopredsjednik Zoran Šimić te tajnik kluba Damir Ratković upoznali članove i goste s radom kluba te onim aktivnostima koje su planirane za ovu godinu. Glavnina aktivnosti odnosi se na izradu šaranske staze na 6. ribnjaku, izradu vidikovca, te redovno održavanje 6. 7. i 8. ribnjaka, odnosno košenje trave, sječa raslinja po kanalima i bentovima, održavanje ispusta i druge redovne poslove.

– Radne akcije koje će se održavati nedjeljama obvezne su za sve članove, kao i uvjet da bi se moglo ostvariti i buduće članstvo u klubu; istakao je tom prigodom predsjednik Marijan Mikec te dodao da su radne akcije neophodne da bi se stvorili neophodni uvjeti kako za kvalitetan ribolov, tako i za lijep i zdrav prirodni okoliš.

Športsko ribolovni klub Tvin Virovitica trenutno broji 53 seniora, 2 seniorke, 2 juniora, 11 kadeta, 3 kadetkinje te 3 potporna člana, stoga će se, kako je tom prigodom istakao predsjenik Marijan Mikec, poseban akcent staviti i podmlađivanje članstva:

– Plan je u suradnji s Osnovnim školama organizirati Malu školu za ribolovce početnike koju bi vodili ribiči natjecatelji unutar ŠRK Tvin, a tim povodom bi se osim osnovne izobrazbe o lovu ribe, organizirala i razna natjecanja najmlađih, kao i ostala druženja djece budućih članova kluba i njihovih roditelja – napomenuo je Marijan Mikec.

Ovu inicijativu pozdravio je tom prigodom i pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica koji je u svoje ime te u ime Grada Virovitice obećao svesrdnu pomoć pri realizaciji zacrtanih projekata posebice onih koji se odnose na omasovljavanje članstva, posebice mlađih članova, organizaciju natjecanja te uređenje ribnjaka i okoliša. (www.icv.hr, bs)

sdr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content