Prodavali ilegalne pretplatničke pakete: Policija 35-godišnjaka i 20-godišnjaka sumnjiči za prijevaru i nedozvoljenu uporabu autorskog djela

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske postupajući po operativnim saznanjima, proveli su kriminalističko istraživanje nad 35–godišnjakom i 20-godišnjakom zbog kaznenih djela prijevare i nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je postojanje osnove sumnje kako su 35–godišnjak, u vremenskom periodu od 2015. do 2019. godine u Republici Austriji, a 20-godišnjak tijekom 2018. i 2019. godine u okolici Virovitice, počinili kaznena djela prijevare i nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača, tako što su putem internet servisa redistribuirali neovlašteni streaming autorskim pravom zaštićenih sadržaja kabelskih i satelitskih televizija s više od 1000 kanala u Europi i SAD-u. Preplatnički pristup prodavali su u obliku četiri paketa, po cijenama od 5,99 do 14,99 eura. Između ostalog su većem broju potencijalnih kupaca nudili i prodavali streaming nogometnih utakmica uživo s nelegalnog servisa, dovodeći ih u zabludu da kupuju legalan proizvod. Šteta se procjenjuje u ukupnom iznosu od oko 18.000.000 kuna, čime su 35-godišnjak i 20-godišnjak ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 132.000 eura. Slijedi podnošenje posebnog izvješća ODO Virovitica – stoji u policijskom priopćenju. (PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content