Virovitičko-podravska županija osigurala 67 novih prijenosnih računala za 13 osnovnih i srednjih škola

Virovitičko-podravska županija nastavlja ulaganje u bolje uvjete obrazovanja na području županije. Tako je danas virovitičko-podravski župan Igor Andrović ravnateljima osnovnih i srednjih škola podijelio ukupno 67 računala vrijednih 245 tisuća kuna. Riječ je o 9 osnovnih i 4 srednje škole s područja županije kojima će ova računala pomoći u unaprjeđenju kvalitete nastave.

Inače, samo u posljednje dvije godine, Županija je osnovnim i srednjim školama podijelila informatičku opremu u vrijednosti od 770 tisuća kuna. Tu su bile MozaBook licence, interaktivne ploče i projektori te sada ova prijenosna računala.

Prema riječima župana Androvića ove godine ravnatelji su iskazali potrebu za prijenosnim računalima.

IMG 20200113 140449

– Time podižemo kvalitetu radnih uvjeta, ali i obrazovnih procesa. No, ne ulažemo samo u računala, tu su i energetske obnove škola (OŠ Suhopolje, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, Sportska dvorana Tehničke škole, OŠ Petra Preradovića Pitomača, Područna škola Josipovo nap.a.), adaptacije, rekonstrukcije, buduća izgradnja novih škola kako bi poboljšali uvjete, kako za same učenike teko i za rad učitelja i profesora – naglasio je župan Andrović te dodao kako će s ovom praksom nastaviti i u idućoj školskoj godini.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Vesne Šerepac istaknula je kako je Virovitičko-podravska županija prije dvije godine krenula s edukacijama odgojno obrazovnih djelatnika za korištenje dostupnih digitalnih alata, interaktivnih ploča.

– Naša županija je bila prva županija koja je na takav način osigurala pristupačnost sadržaja i alata, a sve u duhu novih procesa u razredu. Nabavljene su licence za MozaBook interaktivne ploče i projektori u vrijednosti 116.167,50 kuna – dodala je pročelnica Šerepac.

Najviše računala, njih deset, otišlo je u Tehničku školu Virovitica.

IMG 20200113 140940 1 e1578940692662

– Podijelit ćemo ih profesorima kojima su ona potrebna. Informatički smo odlično opremljeni i na tome zahvaljujemo Virovitičko-podravskoj županiji koja, kao i uvijek do sada, prepoznaje naše potrebe jer se sustavno vodi briga o uvjetima obrazovanja u našoj školi. Osim toga Županija će nam omogućiti i njihovo servisiranje što je još jedan kvalitetan korak u podizanju kvalitete obrazovanja na našem području – istaknuo je Ivan Kućan, ravnatelj Tehničke škole Virovitica.

Na donaciji zahvalna je i ravnateljica slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca Ksenija Vujanović Juras.

IMG 20200113 141149 1 e1578940759368

S osam prijenosnih računala, podmirit ćemo sve potrebe naših učitelja, a dio njih će završiti i u područnim školama. Nakon što nam je Županija opremila učionice, nabavila pametne ploče, ova računala su svojevrsna nadogradnja za buduće kvalitetnije provođenje nastavnog procesa rekla je ravnateljica Vujanović Juras.

Od srednjih škola, prijenosna računala su dobili: Industrijsko-obrtnička škola Slatina (5), Tehnička škola Virovitica (10), Stjepan Ivšić Orahovica (6), Industrijsko-obrtnička škola Virovitica (6).

Ukupno devet osnovnih škola dobilo je 40 računala. Prijenosna računala su dobili sljedeće osnovne škole: Suhopolje (5), Petra Preradovića Pitomača (5), Vladimira Nazora Nova Bukovica (4), Josipa Kozarca Slatina (8), Voćin (4), Ivana Gorana Kovačića Zdenci (4), Davorina Trstenjaka Čađavica (4), Mikleuš (4), Eugena Kumičića Slatina (2). Podjeli računala nazočio je i zamjenik župana Marijo Klement.

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”574806″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content