13. TJEDAN PSIHOLOGIJE Već 20 godina županijsko Društvo psihologijom pomaže građanima

Večeras (utorak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici svečano otvoren 13. Tjedan psihologije Virovitičko-podravske županije. U povodu otvorenja predstavljena je Monografija koja govori o 20 godina rada i djelovanja županijskog Društva psihologa. O monografiji i radu Društva govorili su aktualna predsjednica Društva Jasna Per-Kožnjak, prvi predsjednik Martin Lovretić, poznati i ugledni profesor dr. Vladimir Kolesarić i dopredsjednica Društva Sanja Milković-Šipek.

Društvu psihologa Virovitičko-podravske županije na dva desetljeća rada čestitao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice i v.d. Gradske knjižnice i čitaonice Alen Bjelica, zamjenici gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac i Damir Marenić kao i brojni uzvanici. Za posebno glazbeno ozračje prekrasnim izvedbama pobrinuli su se Ivan Mikolić i Tomislav Šipek iz Kvarteta Artes.

PSIHOLOGIJA ZA SVAKOG

Govornici koji su publiku proveli kroz 20 godina aktivnog rada naglasili su kako djeluju unutar Društva s važnim ciljem – razbiti predrasude vezane uz psihologiju i približiti je korisnicima, odnosno građanima.

– Uz naš svakodnevni rad, taj cilj ostvarujemo i putem Tjedna psihologije, u kojem imamo prilike ugostiti najeminentnije stručnjake iz područja psihologije i pozvane predavače koji našim građanima mogu približiti područja kojima se bave.

Jednako tako, Tjedan psihologije uvijek je prilika da i mi psiholozi izađemo iz svojih radnih mjesta i pokažemo našim klijentima, našim korisnicima, što sve znamo, sve znanje koje posjedujemo i tako im približimo cijelu našu struku – istaknula je Jasna Per-Kožnjak, predsjednica Društva psihologa Virovitičko-podravske županije.

Nakon predstavljanja monografije, prof. dr. Vera Ćubela Adorić sa Sveučilišta u Zadru održala je važno i zanimljivo predavanje o socijalnoj pravednosti, na temu “Tko, kada, zašto i kako mari za pravednost” te okupljenima predstavila dio istraživanja na ovu temu kojom se godinama bavi.

IMG 20200218 185256 copy 800x600 1

Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije danas je primilo i tri nove članice, magistre psihologije, koje će svoj profesionalni put nastaviti kroz konkretan rad koji smatraju najvažnijim, a to je pomoć drugome.

Antonela Šreter iz Virovitice koja je nedavno diplomirala, psihologiju je završila na Filozofskom fakultetu u Osijeku. U potrazi je za pripravništvom. – Učlanjenje u Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije jako mi je važno jer mi omogućuje proširenje mojih kontakata i upoznavanje kolega psihologa s područja naše županije.

Oduvijek sam se željela baviti ‘pomagačkim’ poslom i smatram da je psiholog taj koji se treba najviše uključiti u društvo i pomoći drugima – smatra mlada psihologinja A. Šreter, a koja vjeruje kako će joj uskoro prvi poslodavac omogućiti da sve naučeno tijekom fakulteta primjeni i u radu s ljudima.

Trinaesti tjedan psihologije traje do 21. veljače, a uz Viroviticu, u bogatom programu sudjeluju i Pitomača, Suhopolje i Slatina. Psiholozi su i ove godine pripremili niz zanimljivih radionica, predavanja i tema, pa će se tako baviti i psihologijom braka, prevencijom nasilja u maloljetničkim vezama, nasiljem na internetu, art tehnikama u kreativnosti i odgovornosti kod mladih, ekonomijom ljubavi.

Na rasporedu je i popularan pub kviz, naravno u svom psihološkom izdanju te niz drugih sadržaja koji će ovu važnu struku na pristupačan i zanimljiv način približiti građanima. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”580758″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content