3. HNL SJEVER Virovitica protiv Poleta otvara proljetni dio natjecanja, trener Vučeta: Pokušat ćemo iznenaditi favorita lige

Prošlo je više od tri mjeseca od završetka jesenskog dijela 3. lige Sjever. Ovoga vikenda 15. kolom počinje nastavak.

Nakon ljetošnjeg ulaska u novoformiranu ligu i promjenjivih rezultata, na klupu Virovitice došao je iskusni trener Vjekoslav Vučeta, koji je presložio ekipu i napravio iskorak prema sredini tablice. Virovitički “narančasto-crni” trenutno su na šestom mjestu na tablici s 20 osvojenih bodova. Zimus, na kraju Ulice Stanka Vraza u Sportskom centru “Vegeška”, gdje je sjedište Nogometnog kluba “Virovitica”, nije bilo većih kadrovskih rošada.

Trener Vjekoslav Vučeta manje-više može računati na sličan igrački kadar kao i jesenas. Klub je napustio pričuvni vratar Mihael Mudrovčić, koji je pristupio županijskom drugoligašu Mladosti iz Vukosavljevice. Posljednji rezultati u pripremnim utakmicama protiv županijskih prvoligaša ne ulijevaju nadu navijačima u uspješan nastavak sezone. Nogometaši Virovitice prvo su izgubili na gostovanju na stadionu “Školski vrt” u Gornjem Bazju od domaćeg Bratstva 2:1, a protekle subote na gostovanju u obližnjoj Koriji odigrali su s Omladincem bez zgoditaka 0:0.

Pitali smo trenera Vučetu kako komentira posljednje rezultate svoje momčadi?

Bolje je izgubiti sada u pripremnom razdoblju, nego kada počne borba za bodove. Ni ja nisam zadovoljan neočekivanim rezultatom u Gornjem Bazju, gdje igrači, iako smo bili oslabljeni, nisu odigrali onako kako od njih očekujem, dok su utakmicu u Koriji igrali nakon jakog treninga u petak, što se moralo osjetiti na rezultatu. U našim redovima se osjeti da nemamo klasnog napadača.

U subotu na svom terenu dočekujete favorite lige, Polet iz Svetog Martina na Muri. Možete li ga iznenaditi?

Naši subotnji gosti imaju odlično posloženu momčad s nizom klasnih igrača. Međutim, to ne znači da ih se ne može iznenaditi. Imam puno informacija o njima. Ne smijemo puno griješiti. Na svaki njihov pogrešan korak moramo brzo reagirati, kako bismo stvorili priliku u napadu. Za nas bi u ovom susretu i bod bio uspjeh.

Bi li Vam više odgovaralo lijepo vrijeme ili kiša?

Za svaku momčad koja teži nadigravanju bolje je suho vrijeme, a ja mislim da mi spadamo u tu kategoriju. Zato mislim da ćemo puno bolje odigrati po lijepom vremenu. Po lošem terenu veće su pogreške iz kojih se mogu dobiti nenadani golovi.

Kakvo je stanje u momčadi, imate li kartoniranih i ozlijeđenih igrača?

Nažalost, zbog žutih kartona u sastavu neće biti Rok Horaček, Denis Kovač i Krešimir Pipić, dok je ozlijeđen Luka Čubelić. Ne vjerujem da će se do subote oporaviti, dok bi Nikola Suvajac, koji je lakše ozlijeđen, trebao biti u sastavu. To otvara mogućnost mlađim igračima da se dokažu, a siguran sam da i oni imaju što pokazati na terenu. Uz podršku naših navijača možemo puno postići.

Utakmica s Poletom iz Svetog Martina na Muri igra se u subotu, 29. veljače u 15 sati na igralištu Sportskog centra “Vegeška” u Virovitici.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content