Akcijom prikupljene slikovnice, virovitička knjižnica darovala mališanima u Dječjem vrtiću Cvrčak

U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica organizirala je akciju darivanja slikovnica. Riječ je o aktivnosti u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi. Sve prikupljene slikovnice darovane su djeci Dječjeg vrtića CVRČAK Virovitica. Prigodnim programom djeca skupina „Cvjetići“, „Vrapčići“ i „Limači“ te njihove odgajateljice, poželjeli su dobrodošlicu v.d. ravnatelja Gradske knjižnice Alenu Bjelici i voditeljici Dječjeg odjela Mirjani Kotromanović. Darovane slikovnice, priče i bajke djeca su odmah prolistala, pogledala ilustracije, prokomentirala s vrtićkim prijateljima. Knjižničarka Mirjana djeci je pojasnila značaj obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjigom te naglasila važnost i ljepotu čitanja.

20200219 101143

Svatko od mališana imao je svoj odgovor na pitanje zašto je važno čitati.

– Zato što možemo saznati o povijesti, dinosaurima, životinjama, vozilima, plovilima, svemiru i prašumskom istraživanju – rekao je J.T, dok J.O smatra da će joj čitanje pomoći naučiti što je dobro raditi, a što ne.

– Važno je čitati da iz priča naučimo kako trebamo biti dobri prijatelji – rekla je J.O.

Kada je riječ o najdražim pričama, knjigama i slikovnicama, ukusi su različiti. Tako su se na popisu našli „Gladna gusjenica“, „Knjiga o kukcima“, „Mala božićna jelka“, knjige o konjima, enciklopedija o povijesti, „Kralj lavova“…

20200219 101234

Mališani su ispričali i tko im čita slikovnice i priče. Većinom su to mame, a neki od njih čitaju i sami.

– Ja znam i sam čitati i jako volim ići u Gradsku knjižnicu – rekao je M.J.

(www.icv.hr, DV Cvrčak)

[g-gallery gid=”580832″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content