Dobrovoljno vatrogasno društvo Bušetina održalo godišnju skupštinu: Operativnim vatrogascima uručene iskaznice

Proteklog vikenda održana je 88. izvještajna godišnja skupština DVD-a Bušetina u prostorima kapelanije Bušetina.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva Domagoj Majstorović. Na početku skupštine pozdravio je sve prisutne goste: zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Marija Klementa, načelnika općine Špišić Bukovica Hrvoja Milera, predsjednika vijeća općine Špišić Bukovica Tihomira Majstorovića, zamjenika načelnika općine Mikleuš Dalibora Lipovca, predsjednika mjesnog odbora Bušetina Slavka Majstorovića, zapovjednicu Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateju Fras-Venus, predsjednicu Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica Mariju Komar, zapovjednika vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica Zdravka Pokupića, zamjenika zapovjednika JVP Slatina Tomislava Uhera, tajnika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Davida Tržića, Udrugu žena “Škrinja”, Nogometni klub Graničar Bušetina i sva dobrovoljna vatrogasna društva: Okrugljača, Špišić Bukovica, Četekovac, Suhopolje i Vukosavljevica.

IMG 3309

Izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva podnio je zapovjednik Josip Štimac. Iznio je da Dobrovoljno vatrogasno društvo Bušetina nakon 8 godina neaktivnosti ponovo aktivirano od 20. srpnja 2019. i nakon toga izvršili su niz aktivnosti. Sudjelovali su na osposobljavanju za zvanje vatrogasac koje se održavalo u Bušetini gdje su osposobili 20 novih vatrogasaca. Organizirali su razne akcije čišćenja i uređenja vatrogasnog doma. Dobili su na posudbu vatrogasno vozilo Fap od DVD-a Suhopolje. Sudjelovali na vatrogasnoj vježbi u organizaciji Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica.

Organizirali su vatrogasnu vježbu za odrasle i mladež uz pomoć županijske zapovjednice Mateje. Vratili su vatrogasno vozilo DVD-u Suhopolje i dobili na posudbu vatrogasno vozilo Fap od JVP Slatine i s tim vozilom su imali prvu intervenciju u mjestu Korija. Sudjelovali su na humanitarnom nogometnom turniru “Bušetina za Tambolaše”. Sudjelovali su na susretima vatrogasne djece i mladeži Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica s dvije ekipe djece i jednom ekipom mladeži gdje su ostvarili odlične rezultate. Na kraju godine putovali su u Austriju u pokrajinu Tirol po donirano vozilo marke Volkswagen.

IMG 3321

Zahvalnicu za pomoć i podršku pri ponovnom aktiviranju DVD-a Bušetina dobilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Suhopolje, Javna vatrogasna postrojba Slatina i zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras-Venus koja je postala počasni član DVD-a Bušetina.

IMG 3329

Zapovjednik vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica Zdravko Pokupić dodijelio je diplomu o usavršavanju za zvanje vatrogasac: Krešimiru Majstoroviću, Romani Široki, Nataliji Haban, Ani Brlas, Dijani Nađaković, Ivanu Nađakoviću, Aniti Majstorović, Antonu Meseku, Katarini Petrović i Leopoldu Majstoroviću. Za zvanje vatrogasac I. klase diplomu su dobili: Danijel Haban, Josip Štimac, Karlo Majstorović i Matej Nađaković.

Zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras-Venus operativnim vatrogascima DVD-a Bušetina uručila je iskaznice, koje su zaslužili: Matej Nađaković, Danijel Haban, Anton Mesek, Domagoj Majstorović, Karlo Majstorović, Natalija Haban, Josip Štimac, Leopold Majstorović i Katarina Petrović.

IMG 3343

Sve prisutne pozdravio je načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler koji je čestitao i zahvalio svima koji su bili zaslužni u ponovnom aktiviranju DVD-a Bušetina i zaželio puno uspjeha uz što manje intervencija. Naglasio je kako na godinu kreće gradnja nove garaže za vozila I opremu.

IMG 3336

Sve prisutne pozdravio je i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement koji je čestitao i zahvalio svim vatrogascima DVD-a Bušetina i vatrogascima koji su bili dostupni u vrijeme kad DVD Bušetina nije djelovalo.

IMG 3353

(www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”581680″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content